BNR lansează monedă aniversară dedicată celor 270 de ani de la nașterea lui Gheorghe Șincai: detalii despre preț și disponibilitate

NUMISMATIC. Banca Naţională a României (BNR) va introduce în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă de argint dedicată sărbătoririi a 270 de ani de la nașterea lui Gheorghe Șincai.

Aversul monedei prezintă o reprezentare de epocă a orașului Blaj, înfățișând catedrala greco-catolică și o parte din școala de obște, alături de inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul emisiunii, „2024”.

Reversul monedei redă portretul și numele lui Gheorghe Șincai, precum și perioada de viață a acestuia, între anii „1754” și „1816”.

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent și sunt însoțite de broșuri de prezentare și certificate de autenticitate, redactate în limba română, engleză și franceză, având semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese. Prețul de vânzare al monedei este de 490,00 lei, exclusiv TVA, și include broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele cu tema aniversară a 270 de ani de la nașterea lui Gheorghe Șincai vor circula legal în România și vor fi lansate în circuitul numismatic prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare