Booking Holdings în București – va recruta 500 de persoane și va investi 100 de milioane de euro în următorii 5 ani

TURISM. Cea mai mare companie de turism online din lume, Booking Holdings, și-a lansat noul sediu într-o clădire modernă de 4.000 mp, U Center, în cartierul Tineretului din București și a anunțat investiții de 100 de milioane de euro pentru următorii cinci ani.
 
Gigantul va înființa aici un centru regional de servicii, aici urmând să lucreze 500 de angajați, printre cei care vor fi recrutați numărându-se programatori, designeri și experți online.
 
În prezent, noul Centru de Excelență din București sprijină operațiunile de securitate cibernetică și monitorizarea fraudelor, infrastructura IT și analiza achizițiilor, urmând ca pe parcursul acestui an și în 2023 să fie adăugate noi capabilități în alte domenii, printre care guvernanța datelor, FinTech și marketing.
 
Centrul de Excelență are în prezent o echipă de management completă și peste 150 de angajați în diverse poziții, care susțin mai multe branduri, iar parteneriatul cu Infosys are ca scop creșterea numărului de angajați proprii ai Booking Holdings. Având în vedere planurile de extindere până la sfârșitul anului și de a ajunge la 500 de angajați în următorii cinci ani, sunt disponibile mai multe posturi vacante, inclusiv în domenii precum Tehnologie financiară, Securitate cibernetică și fraude, Dezvoltare software, Infrastructură IT, Servicii de afaceri partajate.
 
“Am ales România pentru investiția noastră după un lung proces de analiză”, a declarat David Goulden, vicepreședinte al companiei, într-o conferință de presă. “Trei avantaje au fost decisive pentru alegerea noastră. Am găsit aici o mulțime de oameni talentați și calificați, vorbitori de limba engleză, și am dat peste o infrastructură digitală solidă”, a declarat la rândul său John Herrera, vicepreședinte senior al departamentului de Dezvoltare Operațională.
 
“Compania are o capitalizare de 78 de miliarde de dolari și este listată la bursa NASDAQ”, a anunțat vicepreședintele Goulden.
 
În acest an, Booking Holdings a vândut 15 milioane de bilete de avion, a închiriat mașini pentru 47 de milioane de zile și a vândut 590 de milioane de nopți de cazare, potrivit datelor publicate de companie.
 
Înființată în 1996 la Amsterdam, Booking.com a crescut de la un mic start-up olandez la una dintre cele mai importante companii digitale de turism la nivel mondial. Platforma Booking.com este disponibilă în 43 de limbi și oferă în total peste 28 de milioane de unități de cazare raportate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare