Bronz pentru România la Olimpiada Mondială de Robotică

OLIMPIADĂ. Doi elevi de la Școala Gimnazială Șomușca din comuna Cleja au obținut o performanță unică la Olimpiada Mondială de Robotică (World Robot Olympiad). Echipa RoboKids, formată din Natalia Benchea (9 ani) și Norbert Feer (10 ani), a câștigat medalia de bronz în secțiunea Starter Game a competiției desfășurate în Danemarca pe 23 septembrie.

Cei doi tineri pasionați de robotică au impresionat juriul și au obținut premiul III cu roboțelul pe care l-au programat cu pricepere. În cele trei runde ale competiției, roboțelul a obținut punctajul maxim de 142 de puncte.

American Corner Bacău, care i-a pregătit pe copii pentru această competiție, a fost extrem de mândru de performanța echipei RoboKids. Echipa a reușit să se autodepășească la fiecare rundă a competiției și să facă față chiar și unei probe surpriză. Evoluția lor a fost impresionantă, îmbunătățindu-și timpul de la o rundă la alta: de la 101 secunde în runda 1 la doar 70 secunde în runda 3.

Aceasta nu este prima performanță notabilă a echipei RoboKids. În aprilie, în acest an, echipa completă, formată din Natalia Benchea, Norbert Feer, Daria Benchea, Ovidiu Răducanu și Denis Doca, a câștigat Trofeul și Marele premiu “Challenge Solution Award” la competiția internațională First Lego League Explore, care a avut loc în Houston, SUA.

Elevii din echipa RoboKids au fost pregătiți gratuit de Centrul American Corner Bacău, care funcționează în cadrul Casei Corpului Didactic “Grigore Tăbăcaru” Bacău. Acest succes reprezintă o confirmare a angajamentului și talentului acestor tineri promițători în domeniul robotică și tehnologie și deschide noi perspective pentru viitorul lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare