Bucureștiul este pe primul loc pe lista celor mai bune orașe europene pentru nomazii digitali

TURISM. Un nou raport a identificat cele mai bune zece capitale europene care se potrivesc cel mai bine profesioniștilor care caută un stil de viață de tip “work from anywhere/lucrează de oriunde”.

Având în vedere că un număr tot mai mare de companii adoptă munca la distanță ca fiind noua normă, tot mai mulți angajați sunt în căutarea celui mai bun oraș din Europa pentru nomazii digitali.
De fapt, ca urmare a schimbărilor aduse de peisajul muncii post-pandemice, date recente arată că peste 70% dintre lucrătorii din Marea Britanie iau în considerare acum oportunitățile de angajare care le permit să lucreze de oriunde.

Având în vedere acest lucru, într-un studiu realizat de Panache Cruises, Bucureștiul a apărut ca fiind cel mai bun oraș din Europa pentru nomazii digitali care caută o experiență optimă de lucru la distanță în străinătate.

Metodologia nomazilor digitali
Pentru a-i ajuta pe nomazii digitali în căutarea locației optime, studiul a examinat diverși factori unici pentru lucrătorii la distanță.
Cercetarea a evidențiat Bucureștiul, capitala României, ca fiind cel mai bun oraș european pentru nomazii digitali. Bucureștiul s-a remarcat prin condițiile sale favorabile, inclusiv costurile de trai scăzute, opțiuni de închiriere accesibile, scoruri ridicate de fericire și conectivitate la internet de calitate – o cerință vitală pentru persoanele care se bazează exclusiv pe internet pentru a-și asigura traiul.

De asemenea, raportul a făcut lumină și asupra importanței costurilor inițiale asociate cererilor de viză – un factor crucial pentru lucrătorii la distanță care iau în considerare relocarea.
În mod surprinzător, majoritatea țărilor percep mai puțin de 70 de lire sterline pentru o viză de nomad digital, în timp ce Malta iese în evidență cu un cost care depășește 260 de lire sterline.

Mai jos găsiți topul 10 al orașelor din Europa pentru nomazii digitali:

Pentru nomazii digitali care caută un mediu de lucru mai însorit, Madrid, Spania, și Nicosia, Cipru, s-au clasat pe locurile al doilea și, respectiv, al treilea, oferind nu numai un climat foarte căutat, ci și scoruri ridicate în ceea ce privește viteza de descărcare Wi-Fi – esențială pentru o muncă la distanță fără probleme.

În ceea ce privește climatele mai răcoroase, Reykjavík, Islanda, o țară cunoscută pentru peisajele sale minunate și renumită pentru faptul că este una dintre cele mai fericite națiuni, s-a clasat pe locul al zecelea în indexul pentru nomazii digitali, ceea ce indică faptul că s-ar putea să nu fie cea mai potrivită destinație, deși oferă o experiență inedită.

Închirierea în calitate de nomad digital
Când vine vorba de chirii accesibile pe termen lung, București, Atena – Grecia, și Budapesta – Ungaria, apar ca opțiuni atractive, costul mediu al unui apartament cu un dormitor în aceste capitale scăzând sub 500 de lire sterline pe lună. În schimb, Lisabona, Portugalia, și Reykjavík afișează costuri medii de închiriere care depășesc 1.000 de lire sterline pe lună.

Deși ocupă locul șapte în clasamentul general, Lisabona se remarcă pentru nomazii digitali cu salarii mai mici, deoarece țara cere doar ca solicitanții să câștige puțin peste 650 de lire sterline pe lună. În schimb, majoritatea țărilor impun un prag de venit lunar de peste 2.000 de lire sterline pentru cererile de viză.

James Cole, fondator și CEO al Panache Cruises, și-a exprimat fascinația față de faptul că Bucureștiul se află pe primul loc în topul celor mai bune orașe din Europa pentru nomazii digitali, subliniind că poate fi o surpriză pentru turiștii și călătorii britanici care, de obicei, trec cu vederea această țară. Cole a evidențiat atributele favorabile ale României, inclusiv chiriile mici, costurile de trai accesibile, scorurile ridicate ale fericirii și vitezele bune de Wi-Fi, care compensează cerințele salariale mai mari de peste 3.200 de lire sterline pe lună pentru solicitanții de vize.

Țări europene importante, precum Franța, Italia și Germania, nu au fost incluse pe listă din cauza disponibilității limitate a vizelor de nomad digital pentru cetățenii britanici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare