BUGET 2020 – Ce investiții vrea municipalitatea Târgu Mureș, controlată de Dorin Florea, să finanțeze în acest an din credite de 10,6 milioane de lei

TÂRGU MUREȘ. În bugetul creionat pentru anul 2020 și asumat de primarul Dorin Florea, administrația publică din Târgu Mureș intenționează să finanțeze mai multe proiecte din credite bugetare, care însumează peste 10,6 milioane de lei (exact: 10.635.200 de lei, echivalentul a 2,23 milioane de euro). Să vedem care sunt acestea…

 

Cei mai mulți bani din credite pe care vrea să-i investească administrația Florea sunt repartizați achiziționării de autobuze noi, 6 milioane de lei fiind repartizați pentru aceasta (vă reamintim că achiziția celor 41 de autobuze, adjudecată de municipalitatea Târgu Mureș la 37.195.200 de lei a fost contestată de două dintre firmele participante la licitație și semnarea contractului este suspendată până la soluționare).

 

Apoi, peste 3 milioane de lei (exact: 3.033.031 de lei) din bani luați împrumut ar fi repartizați proiectului de amenajare a parcului municipal, proiect care cuprinde modernizarea unui centru de atletism și a stadionului (cea mai bine clasată echipă de fotbal din municipiu activează în liga județeană, pentru că mai jos nu se poate).

 

De asemenea, 1 milion de lei ar urma să fie întrebuințați pentru modernizarea străzii 8 Martie, restul banilor din creditul bugetar de 10,6 milioane de lei fiind destinat studiilor și executării următoarelor lucrări: mansardarea și reabilitarea fațadelor la Școala Dr. Bernády György (100.000 lei), parcări supraterane (102.169 lei – probabil e o glumă, suma în sine repartizată unui obiectiv de acest gen fiind o glumă), rețea de biciclete (probabil piste) „pe strada Margaretelor, pe malul pârâului Poklos etc.” (200.000 lei), amenajarea parcului în cartierul Belvedere (100.000 lei) și sistem de management al traficului (100.000 lei).

 

Cam asta-i propunerea asumată și inițiată de primarul Florea. Urmează să și primească girul forului deliberativ al orașului (Consiliul Local), în caz contrar, se mai desenează un buget, se mai împart pe hârtie niște banii… și tot așa, până o să fie bine, să nu fie rău.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare