BUGET – 36 de milioane de euro pentru formarea personalului IT

HR. Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România a anunțat ieri lansarea unui apel de sprijinire a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri) din țară pentru creșterea competitivității forței de muncă în domenii tehnice cheie precum programarea/codarea, analiza de date, securitatea cibernetică, proiectarea asistată de computer și producție aditivă.
 
Bugetul schemei de ajutor este de 36 milioane euro, iar numărul minim estimat de companii beneficiare este de 2.000.
 
„Transformarea digitală a administrației, economiei și societății înseamnă, în primul rând, capacitatea noastră de a folosi tehnologii de ultimă oră pentru a nu mai fi mereu în urma altor state. Nu este suficient să aducem în țară tehnologii de ultimă generație; trebuie să știm să le folosim pe scară largă. Acest apel este un pas important în acest sens, iar angajații IMM-urilor care vor beneficia de această pregătire avansată vor fi mai bine pregătiți să performeze în și pentru România viitorului. ”, a declarat ministrul Sebastian Burduja
 
În cadrul acestei scheme se acordă sprijin financiar, sub formă de grant, IMM-urilor active în toate sectoarele, din toate regiunile de dezvoltare ale României, în cadrul Planului Național de Reziliență al României, Pilonul II, Componenta 7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare