BUGET REDUS – Fanfara din Reghin primește din pușculița orașului doar 60% din suma “obișnuită”, “pentru că-i an pandemic”

0
559

REGHIN. Fanfara Municipală din Reghin, înființată în format organizat în urmă cu 75 de ani (în 1945) de taxidermistul Ștefan Kohl și condusă acum de Pápai Alexandru, va primi în acest an din bugetul local 30.000 de lei pentru funcționare. În ultimii doi ani (2019 și 2020), fanfara a avut un buget anual de 50.000 de lei, așadar în 2021 va funcționa cu o finanțare de doar 60% din cât era obișnuită. Motivația reducerii alocării costă în faptul că și “în 2021 bugetul local va fi afectat de efectele pandemiei”.

 

Fanfara din Reghin (acum organizată sub forma unei asociații) este prezentă în viața comunității, având (din anul 2009) un contract de colaborare cu Primăria, înnoit anual, prin care se obligă ca în schimbul banilor primiți din bugetul public să participe la toate evenimentele culturale organanizate de municipalitate și la care sunt invitați (de regulă, Ziua Muncii, Ziua Eroilor, Ziua Aviației Române, Ziua Imnului Național, Ziua Armatei, Ziua Națională a României etc.).

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ