BUGETUL JUDEȚULUI – Lucrări de 2,5 milioane de lei pentru o parte a sistemului luminos de la aeroportul județului Mureș

INVESTIȚIE. Regia Autonomă Aeroport Transilvania Târgu Mureș, instituție din subordinea Consiliului Județean Mureș, a scos la licitație proiectarea și execuția unei părți a sistemului luminos (balizajul) de pe aeroport, lucrările fiind estimate la aproape 2,5 milioane de lei (exact: 2.429.860,93 lei), deși, la sfârșitul lunii octombrie 2019, autoritatea deliberativă mureșeană a aprobatat investiția la suma totală de aproape 4 milioane de lei (exact: 3.933.360,46 lei, cu TVA inclus, din care componenta de construcții/montaj era stabilită prin documentația tehnico-economică la 2.708.721,26 lei).

 

În principal, investiția se referă la sistemul luminos al uneia dintre cele două căi de rulare a aeronavelor (de pe pistă spre una dintre parcările aeronavelor) și al uneia dintre cele două platforme de parcare aeronave existente pe Aeroportul Transilvania (care are capacitatea de 4 aeronave), aceasta fiind doar parțial realizată (și cu deficiențe) în perioada octombrie 2017 – iunie 2018, în timpul reparațiilor capitale de la aeroportul mureșean.

 

Suma va fi alocată din bugetul județului Mureș, iar lucrările (în urma cărora calea de rulare și platforma de parcare vor putea fi utilizate și în condiții de vizibilitate redusă sau pe timp de noapte) prevăd execuția proiectului tehnic, obținerea avizelor și lucrarea propriu-zisă.

 

Conform draftului de contract, partea de documentație va fi efectuată în 4 luni, iar execuția lucrărilor, în 3 luni (documentația tehnico-economică care a stat la baza Hotărârii CJ Mureș prevede 2 luni pentru documentație și 4 luni pentru realizare). Lucrarea va fi garantată minimum 5 ani, cu un bonus pentru garanție extinsă (2% din componenta stabilirii câștigătorului lucrării constă în extinderea garanției impuse, iar 98% din componenta rezultatului licitației constă în prețul oferit de constructor).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare