Dorin Florea, primarul municipiului Tîrgu Mureș

BUGETUL ORAȘULUI – Ce buget de protocol are la dispoziție primarul Dorin Florea pentru „mese oficiale și coteiluri”

PROTOCOL. Conform unui proiect al administrației publice din Tîrgu Mureș, iniţiat de Serviciul Relaţii Publice Interne şi Internaţionale din cadrul Primăriei, urmează să se stabilească, prin hotărârea Consiliului Local, limitelor financiare maxime în cadrul cărora primarul Dorin Florea poate organiza mese oficiale și cocteiluri, precum și să deconteze cheltuielile zilnice de masă ale invitaților săi.

 

Este așa-numitul buget de protocol. Pentru că persoanele interesate pot trimite (prin e-mail: secretar@tirgumures.ro) propuneri, sugestii, opinii (care au valoare de recomandare, deci nu e obligatoriu să se țină cont de ele) până în 23 iulie  2018, msnews face public care sunt maxime sumele propuse.

 

Pentru mesele oficiale oferite de primarul Florea, suma propusă este de 60 de lei/persoană. Pentru cocteiluri, propunerea este de 12,50 lei. De asemenea, atunci când invită delegații străine, primarul Florea poate dispune achitarea cheltuielilor de masă a delegaților în cuantum de 75 de lei pe zi/persoană, le poate oferi cadouri (care însă să nu depășească 225 de lei/delegație) și cafea, apă minerală, sucuri “sau alte tratații”, oferite în timpul tratativelor sau al ședințelor, în cuantum de 6,50 lei/persoană.

 

Nu sunt uitați nici șoferii Primăriei care însoțesc aceste delegații, însă în cazul acestora nu funcționează principiul egalității, primarul putându-le deconta cheltuieli pentru masă de doar 15 lei/persoană (probabil s-a aplicat Principiul lui Orwell: Unii sunt mai egali decât alții).

 

Concluzie: practic, limitele maxime ale acestor cheltuieli de protocol la dispoziția primarului sunt stabilite printr-o Ordonanță de Guvern (arhaică, de prin anul 2001), iar sumele propuse în acest an pentru bugetul de protocol aflat la dispoziția primarului din Tîrgu Mureș sunt limitele maxime admise de respectiva reglementare guvernamentală, așa cum procedează marea majoritate a primarilor din această bogată, prosperă, dezvoltată și ospitalieră țară numită România.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare