DUPĂ CINCI ANI – Comuna mureșeană Ideciu de Jos are stemă oficială

0
399
Ideciu de Jos, județul Mureș

STEMĂ. Începând de astăzi, 17 iulie 2018, comuna mureșeană Ideciu de Jos are o stemă oficială, proiectul de act normativ fiind adoptat de Guvern – proiectul stemei a început în urmă cu cinci ani, în anul 2013, și a fost depus la Guvern încă de la sfârșitul anului trecut. Stema se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, pe fond azuriu, și cu un semn în formă de stea cu 12 raze, cuprinse într-un hexagon aurit. Steaua are în centru o cruce aurie, înscrisă într-un cerc roșu cu marginile de aur. În vârful scutului se află o terasă neagră cu un căprior răsturnat, argintiu.

 

Azurul reprezintă credința și permanența comunei, iar semnul-stea de colind reprezintă bogăția antropologiei culturale, festivalurile și obiceiurile tradiționale. Terasa simbolizează relieful zonei (dealul Sînioara), cu valorile arheologice și istorice, iar căpriorul undat reprezintă cele două izvoare termale și băile de nămol.

 

msnews

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ