BUNĂ-I BEREA, NU-I CA VINUL! Ziua internațională a berii, 5 august

SĂRBĂTOARE. Berea este una dintre cele mai vechi băuturi pe care lumea le-a cunoscut vreodată.
 
Ziua Internațională a Berii oferă fanilor din întreaga lume, un motiv în plus pentru încă o ieșire cu prietenii în prima vineri din august. Berea are reputația de băutură preferată pentru bărbatul sau femeia obișnuită care lucrează,când este servită rece și spumoasă.
 
Sărbătorim Ziua Internațională a Berii în prima vineri din august a fiecărui an – 5 august, când sfârșitul verii începe să se prelungească. Începutul unui alt weekend ne face semn să ne lăsăm munca deoparte, să lăsăm deoparte diferențele și să ne unim pentru a sărbători dragostea noastră comună pentru bere.
 
Berea reușește cumva să facă ceea ce politicienii au încercat să facă de secole – să unească oamenii într-o cauză comună pentru bine. Setea noastră nesățioasă de bere ne dă motive să ne oprim; pentru a opri ceea ce facem, stați jos și discutați unul cu celălalt la o halbă sau două. Conversația poate fi plăcută sau nu, calmă sau animată, dar, într-un fel, berea face posibil să fii de acord cu cine nu erai și să rămâneți prieteni. Fără îndoială, mulți dintre noi am rezolvat multe dintre problemele lumii cu câteva halbe de bere.
 
Oamenii au fost fascinați de bere de când s-a descoperit accidental că primele boabe au fermentat, producând un produs aromat cu spumă pe care cineva a îndrăznit să-l guste și apoi să-l bea. Nu a murit, ci a simțit un “bâzâit minunat”, a zâmbit și a spus: „Wow!”
De atunci, omenirea a fost obsedată de perfecționarea rețetelor de bere și a proceselor de fabricare a berii în căutarea următorului „Wow!”.
 
Berea a fost consumată de aproape orice cultură de-a lungul istoriei omenirii. Cea mai veche dovadă a obsesiei omului pentru fabricarea berii datează din Babilonia și Mesopotamia antice.
Arheologii au descoperit rețete de bere care au fost scrise pe tăblițe de lut în 4300 î.Hr. și vase ceramice din 3400 î.Hr. care sunt încă lipicioase cu reziduuri de bere. Toată lumea a băut bere în Egiptul antic: faraoni, țărani, preoți, chiar și copii, ca parte a dietei lor de zi cu zi.
 
Primul cântec despre bere este „Imnul lui Ninkasi” – o odă către zeița sumeriană a berii – datând din 1800 î.Hr. și include o rețetă pentru o bere preparată de femei preotese.
 
În Evul Mediu, călugării creștini fabricau bere și au introdus utilizarea hameiului. Până atunci, berile erau preparate cu aditivi locali, cum ar fi curmale și uleiuri de măsline, pentru a adăuga aromă.
Berea de astăzi continuă să fie preparată cu hamei, ierburi sau fructe care adaugă aromă.
Macro, micro sau artizanat, arta de a produce bere rămâne astăzi un meșteșug care folosește tehnici vechi, perfecționate cu atenție de-a lungul secolelor și mileniului.
 
Dragostea noastră colectivă pentru bere este ceea ce Jesse Avshalomov avea, fără îndoială, în minte în august 2007, în timp ce el și câțiva prieteni s-au bucurat de niște conversații și de băuturi în comunitatea de pe plajă din Santa Cruz, California, când e a fondat Ziua Internațională a Berii – 5 august!
 
Privind retrospectiv, profilul de LinkedIn al lui Jesse spune că „… a inventat Ziua Internațională a Berii ca un experiment viral care… a mers îngrozitor de bine!”.
 
NOROC!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare