Buzz Aldrin, a doua persoană care a pășit pe Lună, se căsătorește cu românca Dr. Anca Faur

CELEBRITĂȚI. Astronautul Buzz Aldrin, a doua persoană care a pășit pe Lună, s-a căsătorit cu o româncă, cu ocazia împlinirii a 93 de ani.

Aldrin a fost în spațiu de trei ori în timpul carierei sale și a fost pilotul modulului lunar Eagle în cadrul misiunii Apollo 11 din 1969. El a pășit pe suprafața lunară la 19 minute după Neil Armstrong, la 20 iulie 1969. Este singurul care mai este în viață dintre cei trei astronauți din misiunea Apollo 11.

“La cea de-a 93-a aniversare a mea și în ziua în care voi fi de asemenea onorat de Living Legends of Aviation, am plăcerea de a anunța că eu și Dr. Anca Faur, iubita mea de mult timp, ne-am căsătorit. Ne-am unit în sfânta căsătorie într-o mică ceremonie privată în Los Angeles & suntem la fel de încântați ca niște adolescenți care fug.”, a scris Aldrin pe Twitter în 20 ianuarie.

Aldrin a mai fost căsătorit de trei ori și are trei copii, James, Janice și Andrew, din prima sa căsătorie cu Joan Archer.
Anca Faur, noua sa soție, este din Deva, România și este cu 30 de ani mai tânără decât Aldrin. Ea a absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică din cadrul Politehnicii din Timișoara în 1983, potrivit Adevarul. Ea are un doctorat în chimie, mai multe brevete și este manager de proiect la o companie chimică multinațională britanică.

Buzz Aldrin, sau Edwin Eugene Aldrin, Jr. s-a născut la 20 ianuarie 1930, în New Jersey. A absolvit academia militară West Point în 1951 și a devenit pilot al forțelor aeriene. A zburat în 66 de misiuni de luptă în timpul Războiului din Coreea și a doborât două avioane MiG-15. Ulterior, Aldrin a servit în Germania de Vest.

În 1963 a scris o teză despre mecanica orbitală, obținând un doctorat de la prestigiosul Massachusetts Institute of Technology (MIT). Mai târziu, în același an, a fost ales ca astronaut și a făcut parte din zborul Gemini 12, în timpul căruia a efectuat trei ieșiri în spațiu, totalizând cinci ore și jumătate. A făcut apoi parte din legendarul zbor Apollo 11 din 1969, alături de Neil A. Armstrong și Michael Collins. Aldrin și Armstrong au aterizat pe Lună și au petrecut două ore adunând pietre, făcând fotografii și instalând echipamente științifice pentru teste înainte de a se întoarce pe Pământ.

Aldrin s-a retras din forțele aeriene în 1972. În 1998 a înființat Fundația ShareSpace, o organizație non-profit care are ca scop promovarea extinderii explorării spațiale cu echipaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare