Mircea Dușa

CA-N FILMELE CU PROȘTI – Mircea Dușa a demisionat din funcția de prefect de Mureș dimineața, iar seara a fost demis prin Hotărâre de Guvern

MUREȘ FĂRĂ PREFECT, IAR. Situație ciudată în privința a două acte distincte privind aceeași speță: plecarea lui Mircea Dușa din funcția de prefect al județului Mureș. Informat că urma să fie demis (titulatura oficială a actului este “eliberat din funcție”), Dușa și-a anunțat în dimineața zilei de 10 decembrie demisia din funcție.

 

Fără să țină seama de acest act unilateral, la ședința de Guvern din 10 decembrie seara, Mircea Dușa a fost inclus în armata prefecților pentru care s-a emis o hotărâre de Guvern privind eliberarea sa din funcție.

 

Sigur, situația are același rezultat – Dușa nu mai este prefect de Mureș -, dar o semnalăm ca atare pentru că în acest moment există două documente oficiale (Dușa a susținut că și-a înregistrat oficial demisia) privind îndepărtarea din funcție a celui aflat la conducerea Instituției Prefectului Mureș, cu același deznodământ, dar cu trasee legale diferite.

 

Juriștii consultați de msnews în această speță au menționat că dacă demisia a fost înregistrată oficial, în mod normal se ține cont de aceasta, fiind un act juridic oficial înregistrat înaintea Hotărârii de Guvern (mai simplu spus, n-aveau cum să-l elibereze din funcție în condițiile în care el s-a eliberat singur din funcție).

 

În acest caz, însă, Dușa ratează oportunitatea de a continua să fie un slujbaș al statului bine plătit, în armata inspectorilor guvernamentali (niște oameni care au fost eliberați din funcții de prefect sau subprefect, au fost detașați (scriptic) în alte județe ca inspectori guvernamentali, și continuă să încaseze un salariu îndestulător, deși nu fac nimic). Mircea Dușa a fost prefect de Mureș timp de 14 luni (septembrie 2018 – decembrie 2019).

 

Pentru că nu a fost numit încă un prefect de Mureș, conform legii, atribuțiile acestuia vor fi preluate, cu caracter temporar, de subprefectul Nagy Zsigmond (UDMR), așa cum s-a întâmplat și în primăvara și vara anului trecut, când, după demiterea lui Lucian Goga (în 24 aprilie 2018), Nagy a fost subprefect cu atribuții de prefect (post rămas vacant timp de aproximativ cinci luni).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare