CADASTRU – Opt comune mureșene vor beneficia de finanțare europeană nerambursabilă pentru întabularea terenurilor

FINANȚARE. Opt comune din județul Mureș vor beneficia de finanțare europeană nerambursabilă pentru înregistrarea terenurilor în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară. Cele opt comune sunt: Bogata, Chelani, Cuci, Eremitu, Gheorghe Doja, Ogra, Sânpaul, Vătava.

 

Selectarea comunelor s-a făcut după următoarele criterii: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

 

Serviciile sunt finanțate prin Programul Operaţional Regional, via Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (valoarea totală a finanțării, care cuprinde 142 de comune din România, este de 146.818.512 de lei (fără TVA). Procedura este deja în faza de licitație publică, iar câștigătorii vor semna contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare