Călătoria Naționalei României în Clasamentul FIFA: Anul se încheie pe locul 43, perspective optimiste pentru EURO 2024

SPORT. Naționala României se menține pe locul 43 în clasamentul FIFA, încheind astfel anul în aceeași poziție pe care a ocupat-o și luna trecută. Într-un parcurs destul de stabil, echipa a avut o evoluție pozitivă în 2021, pornind de pe locul 52 la începutul anului și atingând locul 46 în luna aprilie, cel mai bun clasament al anului.

Cu oscilații minore între locurile 47 și 48 în lunile iulie, octombrie și septembrie, România a înregistrat cea mai bună clasare din 2021 încoace. Înaintea EURO 2024, echipa națională va susține meciuri amicale cu Irlanda de Nord (72) și Columbia (14) în luna martie.

În partea superioară a clasamentului FIFA, primele zece poziții nu au cunoscut schimbări, Argentina menținându-și locul de lider, urmată de Franța și Anglia. Belgia, viitoarea adversară a României la EURO 2024, ocupă poziția a patra, în timp ce Slovacia, o altă echipă cu care ne vom confrunta la turneul final din Germania, se află pe locul 45. Urmează așteptarea până la 15 februarie pentru anunțarea următorului clasament FIFA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare