Calitatea pe care o cauta Steve Jobs in toti angajatii. Ce trebuiau sa demonstreze la interviu

COMPETENȚĂ. Steve Jobs cauta o anumita calitate in toti angajatii sai, ce l-a ajutat sa restructureze intreaga companie Apple intr-una din cele mai profitabile firme din istorie si ce conta mai mult decat CV-ul candidatilor, scrie Reader’s Digest.

Intr-un interviu acordat in tinerete, Jobs a recunoscut ca atunci cand a inceput sa angajeze manageri pentru Apple, a aflat foarte repede ca “multi dintre ei nu erau eficienti”.

Stiau cum sa gestioneze, dar nu stiau sa faca altceva” a declarat el.

Din acel moment, Jobs a inceput sa caute alta calitate in randul angajatilor sai. “Am vrut oameni care erau extrem de buni la ceea ce faceau, dar nu neaparat cei cu foarte multa experienta,” a continuat el. “Dar aveau o intelegere profunda a ceea ce era tehnologia si ce puteau face cu acea tehnologie, cu pasiune.”

Jobs era mai interesat de oameni care erau pasionati de misiunea companiei decat de experienta lor.

Pentru a gasi astfel de angajati, echipa Apple intervieva fiecare candidat si ii administra un test neobisnuit. Fiecare potential angajat era prezentat cu un prototip Macintosh si echipa urmarea reactia lui sau ei.

Voiam ca ochii lor sa se lumineze si ei sa fie foarte entuziasmati,” a declarat Andy Hertzfeld, un inginer Apple. “Atunci stiam ca sunt ca noi.”

 

Sursa digi-world.tv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare