CAMPANIA – Județul Mureș, locul 3 la numărul persoanelor vaccinate de medicii de familie din mediul rural

0
155

VACCINARE. Începând din 4 mai și până în 2 iunie 2021, de la demararea vaccinării și în cabinetele de medicină de familie (acum sunt 2.127 de cabinete de medicină de familie care au activitate de vaccinare la nivel național, din care 1.062 de cabinete sunt în mediul urban şi 1.065 în mediul rural), în cabinetele din județul Mureș amplasate în mediu rural s-au vaccinat 2.763 de persoane.

 

Din acest punct de vedere, județul Mureș se situează pe locul 3 în ierarhia județelor în care medicii de familie din mediul rural au vaccinat cele mai multe persoane (după Dolj și Călărași), conform precizărilor făcute de medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 – până în 2 iunie, în România s-au vaccinat la medicii de familie 85.709 persoane, dintre care 36.374 (42%) în localităţi din mediul urban şi 49.335 (57%) în mediul rural.

 

* Foto: @ g4media.ro

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ