PERFORMANȚĂ – Micii șahiști de la CSȘ Târgu Mureș, rezultate notabile la Campionatul Național: Vladimir Sofronie, campion național, Ștefan Butuza, locul 5

0
384

ȘAH. Ștefan Aurelian Butuza, elev în clasa a II-a la Colegiul Național “Unirea”, a început să joace șah la vârsta de 7 ani, îndrumat de profesorul Iosif Gavril Baratosi. Originar din Maramureș și venit în Târgu Mureș în urmă cu 4 ani, Butuza este legitimat la CSȘ Târgu Mureș din ianuarie 2019.

 

Deja Butuza a câștigat mai multe turneee la categoria sa de vârstă și a fost inclus în Lotului Național de Juniori al României U10 (sub 10 ani). Recent, el a participat la Campionatul Național și a ocupat locul 5 la șah clasic și locul 4 la dezlegări probleme, rezultate notabile în contextul în care a fost prima sa participare la Campionatul Național.

 

Echipa de copii a secției de șah a CSȘ Târgu Mureș, însoțită de antrenoarea Gál Imola Katalin, a obținut rezultate foarte bune la această ediție de Campionat Național, Vladimir Sofronie devenind campion național la șah clasic la grupa de vârstă de 8 ani și locul 3 și medalie de bronz la șah-blitz.

 

Rezultate pozitive au înregistrat toți ceilalți participanți de la clubul târgumureșean, care în urmă cu un an obținea două medalii de argint pe echipe la Campionatul Internațional de Șah Online Echipe Juniori (desfășurat în perioada 12-14 iunie 2020), prin echipa de băieți peste 8 ani (Ștefan Aurelian Butuza, Vladimir Sofronie, Marius Lucian Tătar și Peter Noah Davis) și echipa de fete peste 12 ani (Kiss Hanna, Ioana Maria Crăciun și Antonia Vîntu).

 

La ediția 2021 a Campionatului Național, CSȘ Târgu Mureș a obținut rezultate pozitive prin: Horváth Szombathy Vilmos (locul 15 la șah clasic și locul 8 la șah-blitz la grupa de 12 ani, făcând un punctaj extrem de apropiat de selecționarea în echipa națională); Marius Tătar Marius (situat la mijlocul clasamentului la grupa de vârstă de 10 ani); Maria Pop (locul 15 la șah clasic); Kiss Abigél și Kiss Hanna (situate la mijlocul clasamentului național la grupa de vârstă 12 ani).

 

Andrei TUDORAN

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ