Campania ”Sănătate pentru Sate” continuă!

SĂNĂTATE. Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat sâmbătă, 11 martie 2023, o nouă acțiune în cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate”, de această dată fiind prezenți în comuna Dascălu, județul Ilfov. Astfel, peste 100 de persoane au beneficiat de consultații gratuite, la Centrul Medical din localitate, consultațiile fiind oferite de către medici specialiști în diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, oftalmologie și pediatrie. În plus, pacienții au putut efectua investigații EKG și ecografii abdominale.

Prezent, ca de fiecare dată, la acțiunile organizate în cadrul campaniei, DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a menționat:

Continuăm să venim în sprijinul persoanelor din mediul rural, prin oferirea de consultații medicale gratuite tuturor celor care doresc, inclusiv copiilor. Avem disponibilă în cadrul acțiunilor, necondiționat, o echipă minunată de medici specialiști voluntari. Dorim ca impactul să fie de calitate şi, de aceea, consider că procedurile de tip screening pe care le oferim sunt, mai ales pentru mediul rural, necesare, importante, dar mai ales binevenite. În cadrul acestor proceduri sunt depistate anumite probleme de sănătate, în stadii diferite de exprimare a bolilor, fapt care ajută pacienții să continue, să ajusteze sau să-și schimbe schemele de tratament.”

În sprijinul acestor afirmații a venit și doamna Dr. Camelia Sărăţeanu, specialist gastroenterologie, care a enumerat câteva dintre afecţiunile identificate la pacienţii examinați:

În urma analizei ecografiilor pe care le-am efectuat astăzi, am descoperit și evidențiat diferite formațiuni hepatice, renale şi ovariene. Este extrem de important că pacienții află din timp de problemele de sănătate, de stadiul şi evoluţia bolilor în organism. Pe lângă depistarea acestora, noi sprijinim oamenii atât prin sfaturi privind prevenirea bolilor cât și prin îndrumarea lor către consulturi țintite de specialitate, unde pacienții nu sunt nevoiți să aștepte, şi unde sunt primiți și tratați corespunzător”.

Campania „Sănătate pentru Sate” se desfășoară în baza unui protocol încheiat între Patriarhia Română și Ministerul Sănătății.

Până în prezent, în cadrul campaniei „Sănătate pentru Sate”, au fost organizate 91 de acțiuni în judeţele Ilfov, Prahova, Maramureş, Argeş, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman și Botoșani, în cadrul cărora au fost consultate aproximativ 12.000 de persoane.

 

 

Sursa romaniapozitiva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare