CAMPANIE ELECTORALĂ – Theodor Paleologu, în Târgu Mureș: „Nu este în regulă ca guvernul maghiar să intervină în ţările din jurul Ungariei”

0
283
Theodor Paleologu

CANDIDAT ÎN TÂRGU MUREȘ. E campanie electorală pentru alegerea președintelui României, așa că și în Târgu Mureș au început de ceva vreme să se perinde candidați, cel mai recent fiind cel al Partidului Mişcarea Populară (PMP), Theodor Paleologu. A transmis, a participat la lansarea cărții scriitorului Alexandru Paleologu, tatăl său, “Bunul simț ca Paradox” – la Teatrul 74, unde a avut loc lansarea volumului, chiar a lecturat public o pagină, în care se vorbea despre modestie ca “virtute tehnică” și “metodă de lucru” – și iar a transmis. Să vedem ce a transmis.

 

Păi, a transmis (la fostul President, acum Hotel Imperial Inn), despre România de astăzi, și i-a provocat pe cei  prezenți să vorbească despre cum își doresc ei să arate România. Și, desigur, aflându-se în Târgu Mureş, a dat-o (eronat, din punctul meu de vedere) pe lambada votului etnic din zonă, spunând, logic, că trebuie depăşite barierele etnice și că abordarea trebuie să depășească etnicitatea şi afilierile partizane.

 

„Facem parte din aceeaşi ţară, avem aceleaşi interese, ne dor aceleaşi probleme şi cred că trebuie să avem o abordare dincolo de etnicitate şi dincolo de afilierile partizane. Preşedintele trebuie să unească şi să fie preşedintele tuturor cetăţenilor români”, a spus Theodor Paleologu – discurs logic, european, dar ieftin (urmează să ne convingem și cu ce priză la electorat).

 

De asemena, Paleologu, a căzut în capacana discursului aprecierilor privind intervențiile financiare masive ale Guvernului de la Budapesta (și) în România, o chestiune (în unele cazuri în neregulă) a cărei rezolvare este apanajul diplomaților, mai puțin al președintelui unei țări, spunând că „nu este în regulă ca Guvernul maghiar să intervină în ţările din jurul Ungariei. Lucrul acesta trebuie tratat cu tact şi diplomaţie, dar evident şi cu fermitate, atunci când este cazul”.

 

Din Târgu Mureș, Paleologu a plecat spre Curtea de Argeș, pentru a asista la ceremonialul reînhumării osemintelor fostei regine Elena a României.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ