CAMPANIE – Peste 7.500 de persoane s-au vaccinat în weekend la Maratonul Vaccinării fără programare din Târgu Mureș

0
155

VACCINARE FĂRĂ PROGRAMARE. 7.504 persoane s-au imunizat în cele 72 ore de vaccinare fără programare, organizate la Facultatea de Farmacie din Campusul UMFST Târgu Mureș, în cadrul Maratonului Vaccinării, au precizat autoritățile mureșene implicate în administrarea campaniei de vaccinare națională.

 

Vaccinul folosit a fost cel produs de compania Pfizer-BioNTech și începând de vineri, 14 mai, ora 8.00 și până luni, 17 mai, ora 8.00, orice doritor s-a putut vaccina fără programare, doar cu actul de identitate. În cadrul campaniei au fost invitați ca susținători ai demersului col. dr. Valeriu Gheorghiță (coordonatorul campaniei la nivel național), prof. univ. dr. Alexandru Rafila (reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății) – care au și vaccinat mai multe persoane -, Tánczos Barna (ministrul Mediului) și prințul Dimitrie Sturdza.

 

Întreaga campanie a fost posibilă datorită numărului mare de voluntari implicați în derularea evenimentului: medici, asistenți medicali, registratori și alte categorii de personal (printre care și prefectul Mara Togănel).

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ