CAMPIONATUL EUROPEAN – 4 goluri înscrise de mureșence în meciul cu Ungaria, dar România încheie grupa cu trei înfrângeri: ce șanse mai sunt

HANDBAL FEMININ. În ultimul meci al grupei B de la Campionatul European Under 17, România a pierdut, previzibil, cu cel mai puternic adversar întâlnit în competiția organizată în Celje (Slovenia), Ungaria – echipă care, de altfel, a câștigat grupa cu trei victorii din trei meciuri. Meciul România – Ungaria s-a încheiat cu scorul 32-39 (16-21), 4 dintre golurile naționalei noastre fiind înscrise de handbalistele mureșence de la CSM – Carla Lăcătuș a marcat 2 goluri, Sarah Darie și Andreea Țîrle (în foto) câte 1 gol.

 

România nu mai avea nicio șansă de calificare înaintea meciului cu lidera grupei, fiind pe locul 4 în clasament, cu 0 puncte după primele două meciuri – 24-26 (12-15) cu Austria și 30-31 (17-16) cu Slovacia. În partida disputată la Zlatorog Arena și arbitrată de cuplul Ozren Backovic & Mirko Palackovic (Slovenia), pentru România au înscris: Gogîrlă (8 goluri, declarată MVP-ul partidei), Ion (5 goluri), Coman (4 goluri), Borș și Voica (câte 3 goluri), Lăcătuș, Sandu și Stoica (câte 2 goluri), Darie, Necula și Țîrle (câte 1 gol).

 

Pentru Ungaria, una dintre candidatele la titlul european de junioare, principalele marcatoare au fost Kajdon (8 goluri), Farkas (7 goluri) și Merai (6 goluri). Pentru a se califica în grupele principale ale competiției, România trebuia se situeze pe unul din primele două locuri (din grupa noastră s-au calificat Ungaria și Austria – ultima a învins în meci decisiv naționala Slovaciei, cu 28-23).

 

Primele 9 formații cele mai bine clasate la Campionatul European se califică la Campionatul Mondial 2020 Under 17 (care va fi organizat în China). România mai are o șansă pentru a se clasa pe ultimul loc care asigură calificarea directă la Campionatul Mondial, urmând să joace pentru locul 9 cu Croația (marți) și Spania (miercuri).

 

Andrei TUDORAN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare