EDILITAR – Podul de lemn din Sărățeni, de pe DJ135, va fi înlocuit cu unul din beton în urma unei investiții estimate la peste 4 milioane de lei

0
179

INVESTIȚIE. Podul de lemn din satul Sărățeni, peste Târnava Mică, parte din Drumul Județean 135 (Târgu Mureș – Miercurea Nirajului – Sărățeni – limita județului Mureş cu Harghita), va fi înlocuit cu unul din beton. Podul actual a fost parțial distrus în urma calamităților din 2018. Investiția este estimată la peste 4 milioane de lei (exact: 4.079.100,95 de lei, echivalentul a peste 862.000 de euro).

 

Finanțarea este acoperită în cea mai mare parte din bugetul statului, 3,5 milioane de lei fiind alocați din Fondul de intervenţie al Guvernului – restul sumei, 579.100,95 lei, va fi repartizată din bugetul Consiliului Județean Mureș. Investiția va fi realizată în 10 luni, primele două luni fiind necesare eleborării proiectului.

 

Podul are 44,2 metri lungime și 11,2 metri lățime (din care partea carosabilă este de 7,8 metri) și va fi demolat, urmând să fie înlocuit cu un pod din beton. În satul mureșean Sărăţeni a mai existat un pod de lemn acoperit peste Târnava Mică, acesta fiind demolat în anii ’90.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ