HANDBAL – Mureșencele Lupei, Țîrle, Lăcătuș și Darie au înscris până acum 30 de goluri pentru România la Campionatul European

0
214

CAMPIONAT EUROPEAN. După trei înfrângeri succesive în grupa preliminară de la Campionatul European Under 17 (cu Ungaria, Slovacia și Austria), România a păstrat o singură șansă de calificare la Campionatul Mondial: să nu mai piardă niciun meci și să se claseze pe locul 9, ultimul care asigură calificarea directă la competiția mondială din 2020 Under 17 (care va fi organizată în China).

 

Până acum, scenariul este pozitiv, naționala României, trezită parcă din pasa proastă de la începutul competiției, a câștigat ambele meciuri din grupa intermediară, învingând într-o manieră categorică Croația (marți, cu 27-20) și Spania (miercuri, cu 28-22) și calificându-se pentru meciurile de clasament 9-12.

 

În meciul cu Croația, pentru România au marcat: Necula (8 goluri – MVP-ul meciului), Borș (6 goluri), Lupei și Gogîrlă (câte 3 goluri), Ion și Țîrle (câte 2 goluri), Lăcătuș, Darie și Sandu (câte un gol). În meciul cu Spania, pentru România au marcat: Gogîrlă (10 goluri), Borș (7 goluri – MVP-ul meciului), Lupei și Țîrle (câte 3 goluri), Necula (2 goluri), Ion, Sandu și Voica (câte 1 gol).

 

În cele 5 meciuri disputate la Campionatul European până acum, cele patru mureșence de la CSM din lotul național (Corina Elena Romina Lupei – extremă stânga, Carla Ariana Lăcătuș – coordonator de joc, Bianca Andreea Țîrle – pivot Sarah Darie – pivot) și au înscris pentru România 30 de goluri: Lupei 13 goluri, Țîrle (în foto mare) 7 goluri, Lăcătuș 6 goluri și Darie 4 goluri.

 

Vineri, 9 august, de la ora 19.30, la Golovec, fetele antrenate de Carmen Buceschi întâlnesc formația gazdă, Slovenia, în cazul unei victorii urmând să joace sâmbătă, 10 august, pentru locul 9 cu învingătoarea din meciul Slovacia – Muntenegru (în meciul din grupe, România a fost învinsă de Slovacia cu 31-30, după un gol marcat în ultimele secunde ale meciului).

 

Andrei TUDORAN

 

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ