HANDBAL – Mureșencele Lupei, Țîrle, Lăcătuș și Darie au înscris până acum 30 de goluri pentru România la Campionatul European

CAMPIONAT EUROPEAN. După trei înfrângeri succesive în grupa preliminară de la Campionatul European Under 17 (cu Ungaria, Slovacia și Austria), România a păstrat o singură șansă de calificare la Campionatul Mondial: să nu mai piardă niciun meci și să se claseze pe locul 9, ultimul care asigură calificarea directă la competiția mondială din 2020 Under 17 (care va fi organizată în China).

 

Până acum, scenariul este pozitiv, naționala României, trezită parcă din pasa proastă de la începutul competiției, a câștigat ambele meciuri din grupa intermediară, învingând într-o manieră categorică Croația (marți, cu 27-20) și Spania (miercuri, cu 28-22) și calificându-se pentru meciurile de clasament 9-12.

 

În meciul cu Croația, pentru România au marcat: Necula (8 goluri – MVP-ul meciului), Borș (6 goluri), Lupei și Gogîrlă (câte 3 goluri), Ion și Țîrle (câte 2 goluri), Lăcătuș, Darie și Sandu (câte un gol). În meciul cu Spania, pentru România au marcat: Gogîrlă (10 goluri), Borș (7 goluri – MVP-ul meciului), Lupei și Țîrle (câte 3 goluri), Necula (2 goluri), Ion, Sandu și Voica (câte 1 gol).

 

În cele 5 meciuri disputate la Campionatul European până acum, cele patru mureșence de la CSM din lotul național (Corina Elena Romina Lupei – extremă stânga, Carla Ariana Lăcătuș – coordonator de joc, Bianca Andreea Țîrle – pivot Sarah Darie – pivot) și au înscris pentru România 30 de goluri: Lupei 13 goluri, Țîrle (în foto mare) 7 goluri, Lăcătuș 6 goluri și Darie 4 goluri.

 

Vineri, 9 august, de la ora 19.30, la Golovec, fetele antrenate de Carmen Buceschi întâlnesc formația gazdă, Slovenia, în cazul unei victorii urmând să joace sâmbătă, 10 august, pentru locul 9 cu învingătoarea din meciul Slovacia – Muntenegru (în meciul din grupe, România a fost învinsă de Slovacia cu 31-30, după un gol marcat în ultimele secunde ale meciului).

 

Andrei TUDORAN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare