Când se va încălzi vremea? Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni

METEO. ANM a emis marți prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Începând cu săptămâna 9 – 15 mai, vremea se va încălzi.

Săptămâna 24 aprilie – 1 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sud-estice, vestice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 1 – 8 mai

Temperaturile medii vor fi mai coborâte de cât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nordice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 8 – 15 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 15 – 22 mai

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Sursa stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare