CÂRCIUMA PRIMĂRIEI – Administrația municipiului Târgu Mureș vrea chiriaș nou la Căsuța din Pădure, care să-i plătească peste 1.100 de euro pe lună

0
1084

OPERAȚIUNEA „CHIRIAȘUL”. În toamna anului 2011, Primăria din Târgu Mureș, controlată pe vremea aceea de Dorin Florea și devenită notorie la nivel planetar sub denumirea “Singura primărie din lume care în loc să dezvolte orașul își face cârciumi”, inaugura pe Platoul Cornești, în urma unei investiții inițiale de vreo 40.000 de euro din banii orașului, cârciuma denumită Căsuța din Pădure și prezentată drept “ceainărie”. În fapt, era/este fix ceea ce am precizat: o cârciumă de parc, sau, dacă doriți, o “ceainărie unde se servesc mai mult băuturi alcoolice decât ceai”, produsele “naturale de sezon” despre care se spunea că se vor servi acolo fiind berea și Coca Cola (în funcție de sezon și pentru “redescoperirea universului copilăriei”).

 

Cârciuma a fost dată în administrarea (și pe inventarul) firmei municipalității, acum insolventa SC Administrație și Turism SRL, iar în timp acolo s-au mai investit bani publici, de astăzi are o valoare de inventar de 1.040.490,19 lei. În urma acestor investiții, beneficiul orașului a fost ZERO. Nimic. Nada. Totuși, mahării care controlau pușculița orașului, împreună cu acoliții lor, aveau niște beneficii, pentru că, de zgârciți ce erau, mergeau acolo să mănânce fără să plătească.

 

Adică plătea orașul atunci când mergeau să facă mațul baston „Napoleon”, sau „Tănase cu echipa” (cum erau codificați șefii din Primărie în caietele cârciumii, pentru decont ulterior din bani publici) – „Napoleon” nu a mai candidat pentru un nou mandat, „Tănase” a încercat, dar a rămas doar un consilier local, dar „echipa” continuă să lucreze bine-mersi în primăria controlată acum de Soós și să fie plătită din bani publici (e drept, nu mai mănâncă moca, au pierdut acest privilegiu).

 

Pentru că după intrarea în insolvență a sugativei de bani publici, firma Administrație și Turism SRL (o firmă a municipalității care nu era-n stare să-și plătească apa plată comandată de la societatea La Fântâna, pierzând anul trecut la București – să ne știe toată țara – un proces pentru neplata unei facturi de 1.713,60 de lei + 164,51 de lei penalități de întârziere, plus alte procese cu firma de pază, cu Selgros, cu firma care repară băncuțe etc.), cârciuma a rămas fără administrator. Nu c-ar fi fost strălucit administrată până atunci…

 

Bine, fiind încadrată în timp și spațiu și toată lumea vizualizând subiectul, să comunicăm publicului interesat informația: după ce a fost construită din banii orașului și folosită timp de 10 ani la chiolhanurile șefilor din Primărie, Căsuța din Pădure va fi scoasă la închiriat de Primăria Târgu Mureș. Cu tot cu terasa din lemn și cea pavată, adică o suprafață comercială totală de vreo 430 de metri pătrați.

 

Strategia închirierii va fi prin licitație, o licitație care s-a stabilit să pună la bătaie un contract de închiriere pe 4 ani, cu posibilitatea de prelungire pe încă 2 ani, prin act adițional. Licitația va începe de la suma de 13,5 lei/mp/lună, adică (pentru cei 429 mp, cât însumează cârciuma și terasele) de la 5.791,50 lei/lună (echivalentul a 1.177 euro/lună). Sigur, criteriul atribuirii contractului de închiriere este prețul cel mai mare.

 

Deja este luată decizia (închirierii), este făcut caietul de sarcini, proiectul de hotărâre, mai rămâne doar să fie pusă strategia în dezbaterea Consiliului Local, iar apoi să demareze licitația. Poate după aceea “se bagă” și ceai(kovski), măcar pentru disimularea ilegalității incipiente și continuate, dar nesancționate vreodată…

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ