TÂRGU MUREȘ – S-a semnat contractul de achiziție a celor 32 de autobuze electrice ce vor fi livrate de firma poloneză Solaris

CONTRACT DE ACHIZIȚIE SEMNAT. Marți, 18 mai 2021, administrația municipiului Târgu Mureș și firma câștigătoare a licitației pentru furnizarea a 32 de autobuze electrice destinate transportului public de călători (licitație organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei) au semnat contractul de achiziție.

 

Câștigătorul licitației, anunțat de msnews în 20 ianuarie 2021 (detalii AICI), este Solaris Bus & Coach din Polonia. Din partea municipalității contractul de achiziție a celor 32 de autobuze (plus stațiile de încărcare aferente) a fost semnat de edilul Soós Zoltán, iar din partea producătorului polonez, directorul subsidiarei din România, Eugen Daniel Ciolan.

 

Semnarea contractului a avut loc în Piața Teatrului din Târgu Mureș (chiar în autobuzul-model, pe volan, ca șoferii – doar că acest autobuz, pe care-l vedeți și în fotografie, nu e modelul care va fi livrat, aveți detalii la finalul scrierii). Cele 32 de autobuze vor fi livrate pe parcursul a 22 de luni, 2 ani și 4 luni fiind timpul maxim de implementare a proiectului care este finanțat cu 82 de milioane de lei + TVA (exact: 81.920.000 lei + TVA), cea mai mare parte a finanțării fiind din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

 

Modelul de autobuz electric livrat de Solaris va fi Solaris Urbino Electric nE12 (declarat Autobuzul Anului 2017), acesta având lungimea de 12 metri și fiind operabil și în condiții de deal – pentru ședința foto, administrația locală a folosit un model hybrid, fără legătură cu acest contract (e un model adus de Solaris în teste pentru o lună, administrația locală având un proiect câștigat din fonduri europene și pentru 15 autobuze hybrid). De asemenea, contractul semnat astăzi mai prevede și achiziția a 10 staţii de încărcare rapidă şi 32 de staţii de încărcare lentă.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare