DECIZIE FRF – CS Iernut pierde cu 3-0 meciul tur cu CS Ocna Mureș, din barajul pentru promovare în Liga a III-a: oficialii clubului fac recurs

BARAJ PENTRU PROMOVARE ÎN LIGA A III-A. Miercuri, 19 mai, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a decis admiterea contestației echipei CS Ocna Mureș și să sancționeze cu forfait (3-0 în favoarea echipei CS Ocna Mureș) CS Iernut, pentru că a încălcat regulamentul în timpul meciului tur din barajul pentru promovarea în Liga a III-a și a folosit un jucător transferat în afara perioadei de transferuri. Clubul mureșean a mai fost sancționat și cu o amendă (penalitate sportivă) de 635 lei.

 

Decizia FRF vine cu doar 4 zile înaintea disputării meciului retur al barajului, programat duminică, 23 mai, ora 17.30, pe Stadionul din Iernut. În meciul tur, Ocna Mureș a câștigat, pe teren propriu, cu 3-1 (2-0). În urma deciziei de miercuri, meciul retur va începe de la 3-0 pentru Ocna Mureș, reducând aproape la zero șansele echipei mureșene de a câștiga promovarea în Liga a III-a.

 

Totuși, președintele clubului CS Iernut, Sorin Dumbrăvean, a precizat pentru msnews că deja se face documentația pentru recurs, acesta urmând să fie judecat la Comisia de Recurs a FRF, și că jucătorul contestat, care este Alexandru Adrian Crișan (introdus în teren în minutul 55, în locul lui Orban) nu a fost transferat de la Unirea Ungheni după 8 februarie 2021 (termenul limită), ci a fost legitimat în 18 aprilie de CS Iernut, Crișan fiind liber de contract și ne mai jucând de ceva vreme.

 

Conform contractului dintre Crișan și Unirea Ungheni, înregistrat la AJF Mureș și în Registrul FRF, acesta a fost legitimat în perioada 9 octombrie 2018 – 9 octombrie 2020 (a fost un contract pe 2 ani). Implicit, la data legitimării lui Crișan la CS Iernut, acesta nu aparține niciunui club (era liber de contract), iar conducerea clubului mureșean susține că legitimarea jucătorului s-a făcut conform articolelor 7 și 19 din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal al FRF.

 

Deși clubul din Iernut a prezentat contractul lui Crișan cu Unirea Ungheni, care indica faptul că la 9 octombrie 2020 acesta nu aparținea clubului, decizia FRF a fost: forfait (3-0 pentru CS Ocna Mureș).

 

Clubul din Ocna Mureș a precizat că înregistrarea la AJF Mureș ca jucător al CS Iernut a lui Crișan (fost jucător la Unirea Ungheni) nu este conformă cu regulamentele întrucât nu era liber de contract și nici nu-și depusese memoriu pentru a fi liber înainte de 8 februarie, data limită când s-a încheiat perioada de transferuri. Și că din același motiv, al unui transfer înregistrat în aprilie, CS Iernut nu a mizat pe portarul titular, Tudor Negrușa, apelându-se la Emil Ștef, veteranul în vârstă de 42 de ani, ce nu a mai apărat de 3 ani.

 

Cei de la clubul din județul Alba susțin că CS Iernut este în culpă și în privința altor jucători, înregimentați în luna aprilie de la divizionarele de Liga a III-a din județul Mureș, Unirea Ungeni și Avântul Reghin.

 

Cert este că, la această oră, returul meciului de baraj pentru promovarea în Liga a III-a începe de la 3-0 pentru CS Ocna Mureș, scor stabilit prin decizia FRF, și nu de la scorul stabilit pe teren (3-1). msnews vă ține la curent în privința soluționării recursului.

 

* Foto: @ Ziarul Unirea

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare