CONTRACT DE FURNIZARE – Cele 32 autobuze electrice noi din flota de transport în comun din Târgu Mureș, livrate de polonezii de la Solaris

AUTOBUZE NOI ÎN TÂRGU MUREȘ. Pentru că termenul prevăzut pentru depunerea contestațiilor s-a încheiat fără să fie înregistrată vreo întâmpinare, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a anunțat oficial încheierea procedurii de atribuire a achiziției celor 32 autobuze electrice destinate transportului public de călători din municipiul Târgu Mureș, urmând să încheie contractul de furnizare cu firma poloneză Solaris Bus & Coach.

 

Polonezii vor livra autobuze electrice model Solaris Urbino Electric nE12 (declarat în 2017 Autobuzul Anului), cu lungimea de 12 metri, operabile în condiții de deal, 10 staţii de încărcare rapidă şi 32 de staţii de încărcare lentă. Timpul maxim de implementare a proiectului este de 2 ani și 4 luni.

 

Valoarea totală a contractului este de 82 de milioane de lei + TVA (exact: 81.920.000 lei + TVA), cea mai mare parte a finanțării fiind din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Cele 32 de autobuze vor deservi municipiul Târgu Mureș pe rutele de transport public în comun. De asemenea, MDLPA a anunțat că proiectul de achiziție a altor 15 autobuze destinate transportului în comun din Târgu Mureș sunt în faza de evaluare a ofertelor, procedura urmând să fie încheiată în perioada următoare.

 

Liviu DAMIAN

1 comment
  1. Impactul total nociv asupra mediului este de de 7 – 8 ori mai mare decat solutia clasica pe benzina.Randamentul total -ardere combustibil fosil-incalzire apa-vaporizare – turbina – ridicare tensiune pt. transport – transport energie electrica – coborare tensiune – incarcare baterie – transformare curent in forta motrica – infrastructura de alimentare – litiu din baterii = unul din marii consumatori si poluatori al apei -……Daca nu producem curent electric verde (hidro,eolian, solar )si nu reciclam deseurile …dam banii pe apa sambetei ramanand la principiu clasic existent – Noua celor ALESI DIN AGLOMERARI URBANE sa ne fie bine iar restul, flora ,fauna, ape,aer sa se descurce…..NU E PROBLEMA MEA – OARE????!!!!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare