Cardul european pentru tineret, disponibil pentru tinerii din România din 2023

BENEFICII. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Gabriela Firea, a anunțat azi detalii despre Cardul european pentru tineret, un card disponibil pentru tinerii din România, gratuit, din primăvara lui 2023.
Acest card oferă beneficii și reduceri la cumpărături, teatru și film, transport în comun sau muzee, așa cum au peste 6 milioane de tineri europeni.

În momentul de față se pregătesc documentele pentru parafarea de către Guvern a parteneriatului cu Asociația Cardului European pentru Tineret, prezentă în 38 de țări europene și are 40 de organizații membre.

În același timp, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse este concentrat pe reorganizarea instituțiilor din țară, în urma separării activităților de sport și tineret. În bugetul pe anul 2023, sunt acordate 100 milioane de lei pentru operaționalizarea Direcțiilor Județene pentru Familie și Tineret.

Guvernul a aprobat suplimentarea numărului de angajați în instituțiile Județene pentru Familie și Tineret, care necesită un minim de 16 angajați pentru buna funcționare.

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse a mai precizat: ” Acum, din cele 923 de posturi din toate direcțiile județe avem ocupate doar o treime, 361 mai exact, de specialiștii preluați din fostele direcții județene de sport și tineret. Pentru restul, pregătim angajări pentru că ne dorim să fim în contact direct cu tinerii și familiile din toată țara.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare