Care este prognoza meteo pentru luna decembrie?

METEO. Vremea se răcește începând cu această săptămână și sunt așteptate ninsori, dar săptămâna viitoare temperaturile vor crește din nou peste media acestei perioade, a declarat Gabriela Băncilă, directorul ANM. Ea a adăugat că iarna ar putea fi mai caldă decât în mod obișnuit, iar în decembrie, meteorologii se așteaptă la multe ploi.

Un ciclon care va aduce precipitații, mai întâi sub formă de lapoviță care se va transforma în ninsoare, va intra în țara noastră, aducând temperaturi mai scăzute. Vineri, zăpada va fi prezentă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile vor fi, totuși, normale pentru această perioadă, chiar dacă, în comparație cu vremea caldă din octombrie și începutul lui noiembrie, vor părea mult mai scăzute.

“Foarte probabil că a doua parte a săptămânii viitoare va aduce din nou temperaturi de peste 10 grade, chiar până la 13 14, posibil chiar 15 grade. De aceea această reticență pe care o am în a vorbi despre un val de frig”, a menționat Băncilă .

În ceea ce privește luna decembrie, “regimul termic este normal, ușor mai cald pentru partea de vest. Temperaturile vor fi apropiate de cele normale și cu o tendință de ușoară încălzire. Deci, probabil valori termice de 8, 9, 10 grade în mijlocul zilei pentru multe localități din zonele joase ale țării”, a mai spus meteorologul.

Ea a adăugat că este posibil să avem o iarnă blândă.

“La începutul fiecărei luni se publică acele estimări ale marilor centre internaționale care estimează astfel de prognoze. Avem aceeași tendință cu o iarnă normală spre caldă și mai uscată pentru unele zone din țară. Atrag însă atenția că, cel puțin pentru luna decembrie, există o tendință normală și poate spre un excedent de precipitații în partea de sud a țării. Dar asta ar însemna precipitații sub formă de ploaie”, a conchis meteorologul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare