Carlos Alcaraz, campion la US Open 2022 – cel mai tânăr lider mondial din istoria ATP

SPORT. Viitorul tenisului a sosit duminică, 11 septembrie la 19:38, cu un serviciu rapid din racheta lui Carlos Alcaraz, care a câștigat campionatul de simplu masculin de la US Open, anunțând începutul unei noi ere în joc.
 
Alcaraz, senzația spaniolă în vârstă de 19 ani, l-a învins pe Casper Ruud din Norvegia, scor 6-4, 2-6, 7-6, 6-3, pentru a câștiga primul său titlu de Grand Slam la simplu, dar probabil nu și ultimul.
 
Ieri, el a atins apogeul sportului în mod măreț pe cea mai mare scenă a ei, învăluindu-i pe cei aproape 24.000 de fani de pe stadion cu energia sa, în timp ce a revendicat nu numai campionatul de simplu masculin și 2,6 milioane de dolari în bani, ci și nr. 1 în lume, devenind cel mai tânăr bărbat care a câștigat un titlu de Grand Slam de când Rafael Nadal a câștigat Openul Franței în 2005 la vârsta de 19 ani.
 

Ascensiunea lui Alcaraz către culmile tenisului a fost prezisă de ani de zile, dar a fost totuși uluitoare. Lovitura sa puternică și capacitatea lui de a urmări mingi pe care alți jucători nu s-ar deranja să încerce să le ajungă, sunt palpitante de urmărit.
Îi poate impresiona și pe pe cei mai mari câștigători când ajunge la ei și se alimentează cu bucurie pură din concurență, chiar și în miezul nopții.
A uimit mulțimile de pretutindeni în care a jucat în primii doi ani ca profesionist cu drepturi depline, autodepășindu-se în ​​ultimele două săptămâni ale acestui campionat de neuitat.
 
Călătoria a început în 2021 în Australia, unde a câștigat primul său meci de Grand Slam pe un teren din interiorul parcului Melbourne, cu doar câteva zeci de fani prezenți. Atunci era în afara top 100 al clasamentului.
În Croația, vara trecută, a câștigat primul său titlu la nivel de turneu, iar la New York, începând cu o lună mai târziu, a lovit și a ajuns în sferturi de finală, ca parte a unui val de adolescenți care a preluat U.S. Open.
 
Primăvara aceasta i-a adus primele titluri la nivel de Masters, chiar sub Grand Slams, la Miami Gardens, Florida, și Madrid, unde i-a învins pe Nadal și Novak Djokovic în meciuri consecutive. Veteranii care se jucau cu el – și deseori pierdeau – pentru prima dată au părăsit terenul îngândurați și fără cuvinte despre ceea ce au trăit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare