CÂRPELI – Crăpăturile străzilor din Târgu Mureș, badijonate cu 286.000 de lei: cea mai mare parte a sumei, plătită din bugetul anului viitor

0
195

INFRASTRUCTURĂ. Municipalitatea Târgu Mureș a semnat, prin primarul Dorin Florea, un nou contract de execuție al unor lucrări care vor fi plătite, în cea mai mare parte, din bugetul anului viitor.

 

Contractul, semnat în 30 octombrie cu firma de casă Astor Com (controlată de Petrică Mihai Sala), se referă la acoperirea crăpăturilor de pe străzi și este valabil 12 luni (formularea oficială a lucrărilor este definită ca “lucrări de colmatare și badijonare a fisurilor și crăpăturilor asfaltice” – nu a gropilor, atenție!, acela este un alt contract, alte execuții, alte plăți).

 

Conform contractului (care “se poate prelungi cu acordul părților”), firma lui Sala va încasa 286.070 de lei (sumă care include TVA), cea mai mare parte a banilor urmând să fie achitată din bugetul anului viitor. Respectiv, graficul de plăți arată că în 2019 firma va primi 50.000 de lei, iar în 2020, 236.070 de lei.

 

Conform specialiștilor în lucrări de infrastructură, cauzele apariţiei fisurilor şi crăpăturilor constau în insuficienţa liantului în mixtura asfaltică, îmbătrânirea respectivului liant, suprasolicitarea căii rutiere, sau diferenţe mari de temperatură la intervale de timp relativ scurte.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ