INSOLVENȚĂ GREA – Datoriile producătorului de ceramică de menaj Cesiro din Sighișoara sunt de 63,5 milioane de lei

SIGHIȘOARA. Producătorul de obiecte de ceramică de menaj Cesiro din municipiul mureșean Sighișoara, aflat în procedură de insolvență la cererea a trei firme din județele Bihor, Alba și Cluj (Transmec Ro, Cora Trade Center și Cominex Nemetalifere), are datorii care depășesc 63,5 milioane de lei (exact: 63.529.925 lei) și are de recuperat creanțe de 10 milioane de lei.

 

Din datoriile Cesiro, 12,28 milioane de lei sunt datorii către stat (ANAF). La finalului anului trecut, Cesiro raporta 1.053 de angajați, însă acum mai are 732 (practic, au disponibilizat o treime din salariații fabricii de obiecte de ceramică), Cesiro SA fiind, la finalul anului trecut, al doilea cel mai mare angajator din municipiul mureșean Sighișoara și al patrulea cel mai mare angajator din județul Mureș.

 

Reprezentantul fabricii sighișorene susține că firma are nevoie de un răgaz de timp pentru a finaliza retehnologizarea platformei de producție și că o parte din utilaje au fost deja cumpărate, însă mai este nevoie și de altele. De asemenea, acesta a susținut în fața judecătorului sindic că Cesiro are comenzi de livrare a producției pe rol.

 

Societatea sighișoreană, care și-a început producția în anul 1957 și care odinioară era prezentă ca fiind “cel mai mare producător de ceramică de menaj din Europa”, producător pentru Tesco și Carrefour, este controlată de familia Covaciu (Cristian, Cosmin și Elena Covaciu), prin firma IPEC Alba Iulia, care deține 98,79% din capitalul social al firmei din mureșene.

 

Liviu DAMIAN

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare