INSOLVENȚĂ GREA – Datoriile producătorului de ceramică de menaj Cesiro din Sighișoara sunt de 63,5 milioane de lei

1
1546

SIGHIȘOARA. Producătorul de obiecte de ceramică de menaj Cesiro din municipiul mureșean Sighișoara, aflat în procedură de insolvență la cererea a trei firme din județele Bihor, Alba și Cluj (Transmec Ro, Cora Trade Center și Cominex Nemetalifere), are datorii care depășesc 63,5 milioane de lei (exact: 63.529.925 lei) și are de recuperat creanțe de 10 milioane de lei.

 

Din datoriile Cesiro, 12,28 milioane de lei sunt datorii către stat (ANAF). La finalului anului trecut, Cesiro raporta 1.053 de angajați, însă acum mai are 732 (practic, au disponibilizat o treime din salariații fabricii de obiecte de ceramică), Cesiro SA fiind, la finalul anului trecut, al doilea cel mai mare angajator din municipiul mureșean Sighișoara și al patrulea cel mai mare angajator din județul Mureș.

 

Reprezentantul fabricii sighișorene susține că firma are nevoie de un răgaz de timp pentru a finaliza retehnologizarea platformei de producție și că o parte din utilaje au fost deja cumpărate, însă mai este nevoie și de altele. De asemenea, acesta a susținut în fața judecătorului sindic că Cesiro are comenzi de livrare a producției pe rol.

 

Societatea sighișoreană, care și-a început producția în anul 1957 și care odinioară era prezentă ca fiind “cel mai mare producător de ceramică de menaj din Europa”, producător pentru Tesco și Carrefour, este controlată de familia Covaciu (Cristian, Cosmin și Elena Covaciu), prin firma IPEC Alba Iulia, care deține 98,79% din capitalul social al firmei din mureșene.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.