Carrefour România a înregistrat o creștere de 9% a cifrei de afaceri în 2022

PERFORMANȚĂ. Grupul Carrefour anunță o creștere de 8,5% a vânzărilor în 2022, o creștere de 26% în sectorul comerțului electronic și un flux de numerar net liber record de 1.262 milioane de euro în 2022, față de 1.227 milioane în 2021. România ocupă poziția a doua în ceea ce privește evoluția cifrei de afaceri la nivel european, cu o creștere de 9 la sută în termeni comparabili.

Alexandre Bompard, președinte și director general al grupului Carrefour, a declarat: “În acest moment, în România, se înregistrează o creștere de peste 1,5%: “Carrefour a demonstrat încă o dată forța modelului său, obținând o performanță remarcabilă în 2022, într-un mediu inflaționist fără precedent. Pilonii planului Carrefour 2022 ne-au permis să le oferim clienților soluții pentru a face față presiunii asupra puterii de cumpărare, menținându-ne în același timp pe drumul cel bun în ceea ce privește tranziția alimentară pentru toți și disciplina financiară strictă. În ultimii cinci ani, Grupul a reușit să se repoziționeze ca lider în industria sa. Această transformare este rezultatul muncii asidue și al angajamentului zilnic excepțional al echipelor și partenerilor Carrefour, inclusiv al francizaților, în magazinele, depozitele și sediul nostru central. Prin planul Carrefour 2026, ne angajăm într-o nouă etapă, cu ambiții în mai multe direcții: digital, discount și noi angajamente sociale și de mediu. În 2023, Carrefour va continua să se diferențieze pe piață, în beneficiul clienților și al acționarilor săi.”

La 8 noiembrie 2022, Grupul și-a prezentat noul plan strategic, Carrefour 2026. Acest plan include numeroase inițiative: accesibilitatea produselor, creșterea gamei de mărci proprii, un obiectiv de 8 miliarde de euro în vânzări de produse sustenabile certificate și creșterea GMV în comerțul electronic până la 10 miliarde de euro în 2026. În același timp, Carrefour inovează în ceea ce privește organizarea, noile afaceri adiacente și inițiativele sociale, cu economii suplimentare de costuri de 4 miliarde de euro și un plan ambițios de reducere a consumului de energie și, prin extensie, de combatere a încălzirii globale.

Grupul își accelerează, de asemenea, eforturile în fiecare domeniu al media de retail, prin crearea unui joint-venture cu Publicis, prin impulsionarea strategiei sale imobiliare în Franța și Brazilia și prin consolidarea abordării sale privind incluziunea, cu inițiative puternice în materie de diversitate și de dizabilități și un plan ambițios de capital social pentru angajați. Pe baza acestora, Grupul vizează un flux de numerar net liber de cel puțin 1,7 miliarde de euro până în 2026, cu o creștere constantă în fiecare an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare