Casa în formă de chitară dintr-un oraș de munte românesc

TURISM. Dragoș și Mădălina Obancea, doi specialiști IT, au construit în Râșnov o casă în formă de chitară, inspirată de atmosfera din zonă, în care au investit 50 000 de euro.
Casa în formă de chitară din Râșnov se numește Symphony Tiny House.
 

Pentru construcția casei, cei doi antreprenori s-au inspirat din ceea ce se întâmplă în zonă și anume serile marcate de focuri de tabără și cântece de chitară.
„Am început cu ideea de a construi o casă de vacanță, o casă minusculă, și ne-am gândit mult timp la ce ar trebui să fie, cum ar trebui să arate. Ne-am dorit să fie ceva diferit, iar aici, în zonă, Conceptul de chitară se potrivește. Suntem la munte, iar oamenii vin la cabane să cânte muzică populară la chitară”, spune Dragoș Obancea.
 
El și soția sa lucrează în continuare în sectorul IT, iar Symphony Tiny House este prima afacere antreprenorială a cuplului. Ideea afacerii a început în iarna anului trecut, iar în urmă cu șase luni au început construirea casei, deschizându-și porțile publicului la începutul lunii august.
 
„Construcția casei a fost mai dificila decât se aștepta, o chitara are o forma foarte solicitanta din punct de vedere al execuției tehnice. Ne-am confruntat cu câteva provocări în timpul construcției pentru că ne-am dorit o casă practică cât și plăcută din punct de vedere estetic, să fie potrivită pentru fiecare drum, dar s-au rezolvat pe parcurs”, explică el.
 
Cuplul de antreprenori a ales această zonă pentru că amândoi sunt originari din Râșnov și au văzut oportunitatea unei astfel de cabane în contextul în care este zonă turistică și oamenii pot veni să o viziteze tot timpul anului.
 
În prima lună de afaceri, cererea a fost bună, iar cuplul are așteptări mari pentru sezonul de toamnă, cu cereri deja în septembrie și octombrie.
 

 
“Ne-am bucurat de destul de multă popularitate de când am început. Am intrat devreme pe rețelele de socializare pentru a promova casa și când am deschis, foarte multă lume a fost interesată. Aveam o rată medie de ocupare de 90%”, spune Dragoș.
 
Antreprenorii doresc să-și stabilizeze afacerea în perioada următoare, plănuind să investească în noi facilități precum un loc de joacă în viitorul apropiat și se gândesc să construiască mai multe case mici sub formă de instrumente muzicale mai departe.
 
“Dacă lucrurile merg bine, ne gândim să creăm una sau mai multe case asemănătoare. Ne place tema pe care am găsit-o, cea muzicală, și am avut feedback bun de la turiști”, adaugă Dragoș.
 
Capacitatea de cazare este de patru persoane, iar costul pentru o noapte de cazare este de 550 RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare