O expoziție picantă unde primarul e finanțator și membru al echipei

Într-un lung comunicat de presă, Primăria Târgu Mureș a anunțat deschiderea unei expoziții de grafică și pictură, dar fără a menționa pe undeva suma oferită organizatorului (circa 27.000 de euro) și faptul că edilul a fost niște ani în echipa firmei Art Safari (pe site încă apare așa în prezentarea sa, ceea ce este clar imoral, dacă nu și ilegal). Cităm începutul anunțului și ce spune primarul Soós Zoltán, apoi puteți să vă clătiți privirea cu o galerie foto și video de la eveniment.

De la Art Safari, în Galeria Cetății Medievale din Târgu Mureș! Expoziția dedicată artistului fenomen de secol XX, Marcel Iancu, de la Art Safari își începe itinerariul prin țară și poate fi vizitată în inima Transilvaniei începând cu 25 august până pe 4 decembrie. Marcel Iancu a fost un artist fenomen al secolului XX, care și-a împărțit cariera artistică în două perioade –  primii 46 de ani în Europa, urmați de 43 de ani în Israel. Expoziția organizată de Art Safari este cea mai amplă de până acum prezentă pe teritoriul țării noastre, unde s-a născut, și a fost organizată în parteneriat cu Janco Dada Museum, Ein Hod, Israel, Ambasada Israelului și Uniunea Arhitecților din România”. 

Primarul ne asigură că lucrările vibrează de la spiritul artistului. Le veți vedea imediat în galeria foto.

”Îmi doresc ca Târgu Mureș să devină un oraș deschis spre marea cultură și să nu ratăm nicio ocazie de a cinsti memoria marilor noștri artiști. De aceea, mă bucur de oportunitatea de a colabora cu Art Safari în acest sens. Târgu Mureș a fost ales să găzduiască între zidurile Cetății sale cea mai valoroasă expoziție din cadru Art Safari, cea a artistului Marcel Iancu. Un artist complex a ajuns la noi astăzi. Spiritul acestuia vibrează prin lucrările expuse aici, în Galeria Cetății”.

 

Galerie foto interzisă pudibonzilor

 

Florentina Vary (șefa evenimentelor de la cetate și fostă subalternă a primarului pe când acesta conducea Muzeul Județean de Istorie) invită câteva adolescente să refacă peisajul de cabaret din lucrările artistului. Primul clip poate fi vizionat aici, iar al doilea în continuare.

Text, foto și video de Tiberu Lovin

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare