CÂȘTIGĂTOR CONTESTAT – Se complică lucrurile în privința lotului de autostradă Chețani – Câmpia Turzii: Strabag a contestat atribuirea contractului către Drum Asfalt

AUTOSTRADA GHINIOANELOR. Lotul Chețani – Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania (A3), ultimii 15,7 kilometri care lipsesc de pe autostradă între Cluj și Târgu Mureș, pare damnat: firma Strabag, care a depus o ofertă în asociere cu Geiger Transilvania, a contestat atribuirea contractului către asocierea de firme Drum Asfalt (lider de asociere) & Opr Asfalt & Obras Publica Y Ragadios & Trameco & Drumuri Bihor.

 

Contestația a fost depusă la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) și solicită “anularea raportului procedurii și reevaluarea ofertei Drum Asfalt, cu consecința stabilirii neconformității acesteia”. Contractul nu poate fi semnat decât după soluționarea contestației de CNSC.

 

Calendarul desemnării câștigătorului

 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 20 iulie 2021 licitația pentru lucrările rămase de executat după rezilierea contractului cu Straco.

 

Contractul avea o valoare estimată de 383,44 milioane de lei + TVA. Până în 30 septembrie 2021, termenul limită de depunere a ofertelor, s-au depus trei oferte, asocieri care au ca lideri Drum Asfalt, Strabag și Dimex 2000 Company.

 

La 31 ianuarie 2022, CNAIR a anunțat câștigătorul contractului ca fiind asocierea care are ca lider Drum Asfalt, cu o ofertă de 363,79 milioane de lei + TVA. Asocierea câștigătoare trebuie să finalizeze contractul în 21 de luni (3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor) și să garanteze lucrările o perioadă de 10 ani de la recepția finală.

 

* Foto: @ Asociația Pro Infrastructură

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare