CÂȘTIGĂTOR DESEMNAT – 8 blocuri din Târgu Mureș vor fi izolate termic cu 8,5 milioane de lei de o firmă căreia i-a fost reziliat contractul precedent

OPERAȚIUNEA ANVELOPAREA”. La un an de la demararea licitației pentru izolarea termică a 8 blocuri de locuințe din Târgu Mureș, timp în care, din lipsă de ofertanți, și-a majorat oferta cu circa 30%, până la aproape 9 milioane de lei, administrația locală (Primăria Târgu Mureș) a reușit să găsească un contractor, respectiv firma locală Kronos Life Construct SRL, care va executa lucrarea contra sumei de 8,5 milioane de lei (echivalentul a aproximativ 1,7 milioane de euro) – sumele din scriere cuprind TVA.

 

Licitațiile pentru izolarea celor 8 blocuri (situate pe străzile/bulevardele Înfrățirii nr. 6-8, Ion Buteanu nr. 22, Reșița nr. 3, Păcii nr. 70, Secuilor Martiri nr. 13, 22 Decembrie 1989 nr. 2, 12 și 51 D1-D2-D3) au fost lansate inițial în martie 2021, la suma totală estimată de aproape 7 milioane de lei. Pentru că nu s-a prezentat/ofertat nimeni, licitația a fost anulată și reluată în august 2021, cu o ofertă suplimentată cu 30%, câștigătorul fiind desemnat în 17 martie 2022, în persoana firmei Kronos Life Construct SRL, firmă controlată de Ioan Luduşan, aceeași căreia noua conducere a Primăriei, controlată de edilul Soós Zoltán, i-a rezilitat contractul pentru exact același tip de lucrare în ianuarie 2021.

 

Noul contract (care a fost împărțit în 5 loturi) face parte dintr-un obiectiv de investiții care presupunea creșterea performanţei energetice la 12 blocuri de locuinţe din Târgu Mureş. Termenul de execuție pentru anveloparea celor 8 blocuri este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere al lucrărilor, lucrările trebuind garantate timp de 3 ani de la recepția finală.

 

Kronos Life Construct mai efectuează lucrări de izolare termică a blocurilor și în Iernut, în cadrul unui contract de peste 8,7 milioane de euro atribuit în ianuarie 2022.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare