CÂȘTIGĂTOR DESEMNAT – 8 blocuri din Târgu Mureș vor fi izolate termic cu 8,5 milioane de lei de o firmă căreia i-a fost reziliat contractul precedent

0
439

OPERAȚIUNEA ANVELOPAREA”. La un an de la demararea licitației pentru izolarea termică a 8 blocuri de locuințe din Târgu Mureș, timp în care, din lipsă de ofertanți, și-a majorat oferta cu circa 30%, până la aproape 9 milioane de lei, administrația locală (Primăria Târgu Mureș) a reușit să găsească un contractor, respectiv firma locală Kronos Life Construct SRL, care va executa lucrarea contra sumei de 8,5 milioane de lei (echivalentul a aproximativ 1,7 milioane de euro) – sumele din scriere cuprind TVA.

 

Licitațiile pentru izolarea celor 8 blocuri (situate pe străzile/bulevardele Înfrățirii nr. 6-8, Ion Buteanu nr. 22, Reșița nr. 3, Păcii nr. 70, Secuilor Martiri nr. 13, 22 Decembrie 1989 nr. 2, 12 și 51 D1-D2-D3) au fost lansate inițial în martie 2021, la suma totală estimată de aproape 7 milioane de lei. Pentru că nu s-a prezentat/ofertat nimeni, licitația a fost anulată și reluată în august 2021, cu o ofertă suplimentată cu 30%, câștigătorul fiind desemnat în 17 martie 2022, în persoana firmei Kronos Life Construct SRL, firmă controlată de Ioan Luduşan, aceeași căreia noua conducere a Primăriei, controlată de edilul Soós Zoltán, i-a rezilitat contractul pentru exact același tip de lucrare în ianuarie 2021.

 

Noul contract (care a fost împărțit în 5 loturi) face parte dintr-un obiectiv de investiții care presupunea creșterea performanţei energetice la 12 blocuri de locuinţe din Târgu Mureş. Termenul de execuție pentru anveloparea celor 8 blocuri este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere al lucrărilor, lucrările trebuind garantate timp de 3 ani de la recepția finală.

 

Kronos Life Construct mai efectuează lucrări de izolare termică a blocurilor și în Iernut, în cadrul unui contract de peste 8,7 milioane de euro atribuit în ianuarie 2022.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ