Ce faci în weekend? Hai la Tarnița?

TRAVEL. Lacul de acumulare Tarnița este amplasat în zona comunelor Râșca, Mărișel și Gilau, la o distanță de 15 km de municipiul Cluj-Napoca. Cu o suprafață de aproximativ 215 hectare, o lungime ce depășește 8 kilometri și o adâncime maximă ce atinge peste 70 de metri, lacul Tarnița reprezintă una dintre cele mai deosebite destinații turistice din județul Cluj. Acesta primește alimentarea din apele Văii Someșului Cald (un afluent al Someșului Mic).

În cadrul lacului se desfășoară o serie de activități principale, printre care pescuitul, înotul și plimbările cu barca. Majoritatea dintre acestea au caracter neorganizat și sunt legate de petrecerea timpului liber. Cu toate acestea, există și asociații cu orientare sportivă care organizează concursuri periodice de înot (precum cunoscuta Traversare a Tarniței) sau competiții de pescuit sportiv.

Se oferă opțiunea închirierii de caiace, plăci de stand up paddle și hidrobiciclete (puteți găsi mai multe detalii la Yachting Club Tarnița – yachting-club-tarnita.business.site sau Kayak Tarnita – kayaktarnita.com).

Plimbările cu barca sau canoe pe suprafața lacului sunt cu adevărat magice. E ca și cum ați dori să rămâneți aici pentru o lună întreagă. Gândurile vă purced într-o aventură fascinantă. Nu vă fie teamă de aceste gânduri; ele doar atestă faptul că frumusețea și liniștea meditației v-au cucerit, lăsând în urmă agitația orașului de la care tocmai ați sosit.

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe montane încărcate de adrenalină, nu trebuie să călătoriți mult. La o scurtă distanță, veți descoperi traseele uluitoare din Cheile Turzii. Aceste trasee vă vor ghida prin frumusețea plantelor montane, peste poduri de lemn, lângă pâraie și chiar o mică cascadă ce izvorăște dintr-un perete de stâncă. Apă din această cascadă vă va revigora pe deplin.

Traseele sunt potrivite pentru oricine, dar necesită atenție sporită, deoarece peisajele magnifice vă pot captiva privirea. Vor exista momente când veți avansa ținându-vă strâns de lanțurile fixate pe versanți, iar drumul va deveni mai îngust, făcându-vă inima să bată mai tare.
Explorarea Cheilor Turzii vă va deschide noi posibilități, inclusiv escaladarea stâncilor, cățărarea pe via ferrata și aventurile cu tiroliana. O adevărată bucurie a momentului!

Dacă sunteți curioși să vă aventurați într-un cadru mistic, în apropiere de Tarnița veți descoperi Cetatea Liteni. Situată pe vârful unui munte și înconjurată de peisaje de poveste și râuri fermecătoare, această drumeție ascunde peisaje care par desprinse din basme.

Fără îndoială, Tarnița este punctul de plecare pentru numeroase aventuri și activități care încântă sufletul. Fie că vă decideți să le explorați pe cont propriu sau să vă relaxați lângă o cabană montană, lângă lac, cer și culmile împădurite, vă veți bucura de pescuit, înot, plimbări cu canoe, drumeții și momente speciale petrecute alături de cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare