Ce modificări a decis Coaliția asupra pesiilor speciale?

PENSII SPECIALE. Liderii coaliției de guvernare au decis, duminică seara modificarea proiectului privind reforma pensiilor speciale, aflat în Parlament. Astfel, la Senat vor fi depuse mai multe amendamente, printre care și unul referitor la interdicția de a cumula mai multe pensii speciale.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat duminică : „Am văzut determinare la liderii coaliţiei să rezolve această problemă astfel încât acele principii să nu mai fie nicio pensie mai mare ca salariul, să nu se mai abuzeze de sisteme, să ai o anumită vechime care să fie aliniată la vechimea minimă, să ai parte de contributivitate, toate acele lucruri să se întâmple şi mai ales să nu se creeze alte noi categorii de speciali.”

Ministrul Muncii a mai spus că cea mai mare pensie specială din România este de 40.000 – 50.000 de lei pe lună și că sunt „aproximativ 200.000” cei care încasează pensii speciale.
„Sunt 190.000 în apărare şi ordine publică şi 10.000 în cele două legi de magistratură, navigatorii, MAE, Curtea de Conturi şi funcţionari publici parlamentari”, spune ministrul.

România riscă să piardă bani europeni dacă nu face reforma pensiilor speciale.
Acesta spune că pentru a îndeplini jalonul din PNRR, ar trebui redus la jumătate cuantumul pensiilor speciale, altfel, pentru fiecare reformă ratată, România pierde 700 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare