Cea de-a XI-a ediție a Conferinței Farmaciștilor Mureșeni (video)

UMFST. Colegiul Farmaciștilor Mureș, în parteneriat cu Facultatea de Farmacie, UMFST G.E. Palade Târgu Mures, organizează, în perioada 26 – 27 octombrie 2023, în Aula Facultății de Farmacie, cea de-a XI-a ediție a Conferinței Farmaciștilor Mureșeni, care se desfășoară sub sloganul „Împreună pentru o profesie unită”.
Evenimentul reunește farmaciști din Mureș și din alte județe din țară, medici, cadre didactice ale Facultății de Farmacie, autorități locale și reprezentanți ai Casei de Asigurări de Sănătate.
Președintele Colegiului Farmaciștilor Mureș, farm. Nicoleta Logigan, a spus, în deschiderea evenimentului, că programul cuprinde teme de actualitate din domeniul farmaceutic și al sănătății, printre care se numără: rolul farmacistului în studiile clinice, rolul farmacistului clinician la patul bolnavului, noutăți în activitatea farmacistului în industrie, noutăti științifice din domeniul farmaceutic și medical, farmacovigilența – rolul și importanța în practica farmaceutică, farmacia individuală de la tradiție la modernism, gestionarea farmaciei de spital – provocări și satisfacții etc.

Prodecanul Facultății de Farmacie, prof. univ. dr. Adriana Ciurba, a afirmat că evenimentul reunește, în fiecare toamnă, profesioniști ai medicamentului, specialiști din domeniul medical, reprezentanți ai instituțiilor publice locale, societăți economice, cu care există un parteneriat strâns și o colaborare excelentă.

Directorul general al Casei de Asigurări de Sănătate Mureș, ec. Rodica Biro, a transmis că în exercitarea unei profesii, indiferent cum se numește aceasta, este nevoie de multă pregătire profesională continuă, iar conferința aduce un beneficiu tuturor farmaciștilor prezenți. Totodată, a subliniat importanța unei comunicări deschise între farmaciști și Casa de Asigurări de Sănătate, instituția care reprezintă finanțatorul.

„Mi-au plăcut foarte mult temele abordate, inclusiv cea care se referă la viitorul profesiei de farmacist, iar acum aș vrea să vă spun din experiența personală că această profesie este extraordinară. Fiica mea a absolvit Facultatea de Farmacie și în prezent este creatoare de parfumuri într-o companie din Hamburg. Vă încurajez să vă bucurați din plin de toate oportunitățile pe care vi le oferă facultatea în timpul anilor de studii, pentru că în momentul în care plecați cu un bagaj atât de complex cum este cel pe care vi-l oferă Facultatea de Farmacie, aveți toate șansele să clădiți o carieră de excepție”, a transmis ec. Rodica Biro.
Urmăriți un material video de la deschiderea oficială a Conferinței Farmaciștilor Mureșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare