Cea de-a XVI-a ediții a Festivalului Văii Gurghiului

FESTIVAL. Municipiul Reghin și comunele Solovăstru, Gurghiu, Hodac și Ibănești, unite sub Asociația Comunităților Văii Gurghiului, au început pregătirile pentru organizarea celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Văii Gurghiului, programat să aibă loc în perioada 19-20 august, pe pitorescul Platou Fâncel din Ibănești.

În vederea coordonării evenimentului, o primă ședință de lucru a fost organizată joi, 10 august, la care au participat reprezentanții comunelor organizatoare și cei ai instituțiilor deconcentrate responsabile de buna desfășurare a festivalului.

“Având în vedere experiența organizării acestui festival în anii precedenți, putem afirma că cerințele nu s-au schimbat semnificativ. În acest an, ne propunem să respectăm toate regulamentele impuse de legislație, pentru a ne asigura că evenimentul decurge conform standardelor. Suntem hotărâți să asigurăm o experiență reușită, fără incidente sau dezacorduri. La această primă ședință de lucru, au fost prezenți reprezentanți ai Prefecturii Mureș, Consiliului Județean și primăriilor comunelor ce fac parte din Asociația Comunităților Văii Gurghiului, alături de reprezentanții instituțiilor deconcentrate din județ, inclusiv Poliția, Jandarmeria, ISU, DSP și DSV. În perioada următoare, ne propunem să avem o întâlnire cu comercianții pentru a stabili detaliile legate de prezența lor la festival. Prioritatea a fost acordată solicitărilor instituțiilor de stat, iar acestea vor fi transmise mai departe comercianților. Ne concentrăm pe finalizarea pregătirilor pentru festival”, a subliniat Ilie Chirilă Tătar, primarul comunei Solovăstru și președintele Asociației Comunităților Văii Gurghiului.

Datorită afluxului mare de vizitatori așteptați, organizatorii se străduiesc să pună la punct fiecare detaliu, asigurând că evenimentul va decurge în cele mai bune condiții. “Ne pregătim pentru a asigura un succes pe deplin. Considerăm că anul trecut am reușit să facem față tuturor solicitărilor participanților la festival. Fiecare vizitator a avut acces la locuri de parcare, iar evenimentul a decurs fără incidente sau neplăceri. Suntem încrezători că și în acest an, vom putea garanta același nivel de pregătire și buna desfășurare a festivalului”, a adăugat Ilie Chirilă Tătar.

Programul artistic al celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Văii Gurghiului va debuta sâmbătă, 19 august, începând cu ora 14:00.
Vor urca pe scenă ansambluri folclorice și soliști locali din Hodac, Solovăstru, Reghin și Ibănești, împreună cu Emanuela și Claudiu Costa, membrii Grupului “Tinere talente mureșene”, precum și soliștii Ionela Moruțan, Mihaela și Ciprian Istrate.

Oficialitățile vor marca deschiderea oficială a festivalului în jurul orei 18:00, urmată de un moment de dans și demonstrații Kangoo Jumps susținut de trupa de dans “TrioGym” din Ibănești și Kangoo Club Reghin.

Programul serii va include prestații ale artiștilor Elena Moldovan, Natalia Moldovan, Costi Dumitru, Florina Oprea, Ciprian Olie, Ansamblul “Toaca Văii Gurghiului”, Lavinia Goste și Marius Zorilă, Alexia și Liviu Teodorescu.

În cea de-a doua zi a festivalului, duminică, interpreții locali și ansamblurile folclorice din Solovăstru, Gurghiu, Reghin, Ibănești și Hodac vor încânta publicul începând cu ora 14:00. Pe lângă aceștia, soliștii Elena Violeta Man, Mădălina Rus, Dalia Fendrihan, Costel Popa, Daiana Suceava și Daniel Pop vor susține recitaluri memorabile.
Seara va continua cu prestații ale lui Alexia Paula Friciu, formației Live Expression Band, artistului Freestay-Florin Ristei și a Lidiei Buble.

“Invităm cu căldură toți cei care au participat la edițiile anterioare ale acestui festival să ne fie alături pe Platoul Fâncel în perioada 19-20 august, cu ocazia celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Tradițiilor Văii Gurghiului. Cei care nu au avut încă oportunitatea să participe sunt bineveniți să vadă ce minunății se întâmplă aici. Tradiția, folclorul și atmosfera plină de bucurie sunt la ele acasă pe Platoul Fâncel din comuna Ibănești“, a concluzionat Ilie Chirilă Tătar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare