Inflația a coborât sub pragul de 10%

INFLAȚIE. Potrivit datelor recent publicate de Institutul Național de Statistică (INS), inflația anuală în România a înregistrat o scădere semnificativă în luna iulie, ajungând la 9,4%, comparativ cu nivelul de 10,3% înregistrat în luna precedentă. Această evoluție favorabilă a fost primită cu satisfacție de către oficialii guvernamentali, considerând-o o confirmare a succesului măsurilor luate pentru combaterea inflației.

Premierul Marcel Ciolacu a transmis o declarație semnificativă cu privire la această reducere, subliniind că aceasta este o dovadă a eficienței măsurilor adoptate pentru contracararea presiunilor inflaționiste. De asemenea, el a anunțat angajamentul continuu al Guvernului în direcția atingerii unei rate a inflației de 8% până la finalul anului. “Aceste rezultate confirmă că eforturile noastre sunt în direcția corectă și vom persista în implementarea de măsuri responsabile pentru a menține inflația într-un interval acceptabil”, a subliniat premierul.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a adăugat și el la aprecierile pozitive, calificând această scădere ca fiind “un lucru foarte, foarte bun”, cu atât mai mult în contextul dificultăților cu care se confruntă țara. “Suntem extrem de vigilenți în gestionarea deficitului bugetar și în asigurarea finanțării din surse europene. Scăderea inflației este o veste bună pentru români și pentru economia noastră”, a afirmat ministrul. El a subliniat că tendința descrescătoare a inflației este încurajatoare și că se așteaptă ca aceasta să continue pe această traiectorie. Cu toate acestea, a evidențiat că este necesară o abordare constantă a politicilor fiscale și bugetare pentru a întări această tendință pozitivă. “Reducerea inflației în beneficiul tuturor românilor este obiectivul nostru și vom rămâne angajați în direcția aceasta”, a subliniat ministrul.

Referitor la scăderea prețurilor, Boloș a evidențiat că acest proces nu poate fi realizat peste noapte și necesită o perioadă de stabilitate. “Stabilitatea macroeconomică este crucială pentru a aborda aceste provocări, iar noi vom continua să lucrăm pentru a crea un mediu economic previzibil și echilibrat”, a subliniat Boloș.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat din nou importanța acestei reduceri a inflației, anticipând că datele oficiale de la INS vor confirma aceste tendințe pozitive. Guvernul pare ferm hotărât să continue eforturile în vederea menținerii acestei tendințe de scădere a inflației și pentru promovarea stabilității economice pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare