CEC Bank va emite poliţe RCA, care ar putea fi cele mai ieftine de pe piaţă

RCA IEFTIN. Calvarul RCA se va încheia săptămâna viitoare. Cel puţin pentru jumătate de an, cât va dura plafonarea tarifelor la asigurările obligatorii auto. ASF a trimis astăzi Guvernului proiectul prin care speră să calmeze piaţa asigurărilor. Mai mult, pentru a evita un dezastru după prăbuşirea Euroins, statul a decis să emită poliţe RCA prin CEC Bank.

Poliţele RCA vor reveni la preţurile de acum un an. Un şofer sub 30 de ani cu un motor de 1,2 litri va plăti cu 42% mai puţin, în timp ce unul sub 40 de ani, cu o maşină de 1.500 de cmc, va economisi 35%. Cel mai mult se vor ieftini poliţele pentru cei sub 50 de ani, cu motoare mai puternice: o scădere de aproape 75%, până la nivelul din martie 2022.

Dorel Duţă, preşedinte UNSICAR: Ar trebui să fie preţurile de vânzare efectivă de la acel moment.

Adrian Câciu, ministrul de Finanţe: Se vine tocmai în scopul ca preţurile să nu mai crească.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: În momentul când cel mai mare operator de pe piaţă iese, când ai milioane de oameni care trebuie să-şi schimbe poliţele, are un sens să vii să calmezi lucrurile.

Şocul provocat de Euroins ar putea destabiliza întreaga piaţă, care nu şi-a revenit încă după falimentul City Insurance.

Nicu Marcu, președintele ASF: Cele două companii, niciuna nu era alba ca zapada. Ambele erau muma pădurii pentru populație.

Gabriel Biriş, analist fiscal: Pe de-o parte ne spune domnul preşedinte al ASF că lucrul ăsta s-a întâmplat că au vândut prea ieftin. Pe de altă parte, vine acum ASF-ul să spună că vrea să-i oblige pe toţi să vândă ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare