Cel mai mare complex balnear din Europa se află la doar 80 km de România: tariful pentru o zi

TURISM. Cel mai mare complex balnear din Europa, situat la doar câteva zeci de kilometri de România, atrage turiștii români ca un magnet. Pe străzile și în bazinele din stațiune se vorbește limba română mult mai des decât ne-am aștepta pentru o localitate din Ungaria. În această perioadă, tarifele au fost reduse chiar și cu 50%, deoarece vacanța abia începe.

La doar 80 de kilometri de Oradea, în Ungaria, se află una dintre cele mai căutate destinații de anul acesta: Hajdúszoboszló. Ungaria este pe primul loc în Europa în ceea ce privește valorificarea apelor termale. Astfel, vecinii noștri au construit pe un teren de peste 30 de hectare cel mai mare centru balnear de pe continent.

Emblema aquaparkului este o piscină cu nisip fin, care se întinde pe o suprafață de 6.200 de metri pătrați, recreând atmosfera unei plaje mediteraneene.

Cei mai îndrăzneți își pot testa curajul în zona extremă, unde sunt șase noi tobogane de aventură, printre care tunelul de cădere liberă, tsunami-ul, barca spațială și tubul de apă. Lungimea tuturor toboganelor depășește un kilometru. După o bălăceală bună, gazdele îi ademenesc pe vizitatori cu bunătăți din delicioasa bucătărie maghiară.

Pentru accesul în zona de ștrand și băi termale, care se întinde pe 30 de hectare, turiștii trebuie să plătească echivalentul a 10 euro. Dacă doresc adrenalină în aquapark sau să se bucure de condițiile din zona VIP, taxa suplimentară este de 16 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare