Cel mai scurt test de inteligență. Are 3 întrebări, dar numai 17% din cei testați l-au putut rezolva (cu răspunsuri)

TEST. Vă provocăm la un scurt test de inteligență, creat la celebra universitate americană Princeton, în 2005, de către psihologul Shane Frederick, și a fost conceput pentru a testa capacitatea oamenilor de a se abține să răspundă instinctual, rapid.

Sau, altfel spus, testează capacitatea lor de a ignora intuiția în favoarea gândirii analitice.

Acest „Test de reflecție cognitivă“ (CRT) are doar trei întrebări pentru a stabili dacă respondentul are o anumită abilitate cognitivă și anume capacitatea sau dispoziția de a reflecta la o întrebare și de a rezista impulsului de a da primul răspuns care îi vine în minte.

Totuși, rapiditatea cu care este rezolvat testul nu este complet ignorată, iar răspunsurile corecte mai rapide sunt un alt semn al unui IQ mai mare.

Întrebările nu sunt chiar atât de simple pe cât par la prima vedere; chiar și studenții de la unele universități de top din lume (inclusiv Yale și Harvard) nu au reușit să răspundă corect la toate cele trei întrebări. Doar 17% din persoanele care au făcut testul l-au rezolvat corect.

Cel mai scurt test de inteligență: întrebările
1. O minge şi o bâtă costă împreună 1 dolar şi 10 cenți. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

2. 5 maşini au nevoie de 5 minute pentru a fabrica 5 obiecte. De cât timp au nevoie 100 de maşini pentru a fabrica 100 de obiecte?

3. Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere tot lacul, în câte zile vor acoperi jumătate din lac?

Răspunsurile le aveți în poza de mai jos, cu capul în jos… totuși, să nu trageți cu ochiul foarte ușor.

Spor să aveți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare