O companie de design inventează plăcile asemănătoare ceramicii, dar fabricate integral din solzi de pește și complet reciclabile

SUSTEBNABIL. În efortul de a găsi un material de design regenerabil și biodegradabil, care să elimine și fluxul de deșeuri de la gropile de gunoi, designerii francezi propun să acoperiți pereții locuinței dumneavoastră cu solzi de pește.

În realitate, este vorba despre o faianță elegantă realizată din solzi de pește. Se numește Scalite și separă apoi combină mineralele prezente în mod natural și colagenul din solzii de pește pentru a crea o țiglă frumoasă, durabilă și rezistentă la foc în mod natural.

Solzii de pește sunt uneori transformați în îngrășământ și în suplimente de ulei de pește, dar de multe ori sunt pur și simplu aruncați în fluxul normal de deșeuri de la groapa de gunoi, împreună cu capul și oasele.

Erik de Laurens a venit cu ideea și a înființat compania de design Scale împreună cu vărul său Edourad.

Deși este dificil să găsești lanțuri de aprovizionare fiabile cu solzi de pește, chiar și pe cel mai conștient continent european în materie de reciclare, plăcile pătrate sau dreptunghiulare din Scalite au un preț situat între cel al pietrei naturale obișnuite, cum ar fi Corian alb, și cel al marmurei, la aproximativ 300 de euro pe metru pătrat.

Dacă ești foarte serios în ceea ce privește impactul asupra mediului, atunci aceasta este o soluție foarte bună, deoarece este practic naturală“, a declarat Laurens pentru Fast Company.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare