ELEZIONI POLITICHE 2022, SILVIO BERLUSCONI AL SEGGIO CON LA FIDANZATA MARTA FASCINA

Cele o mie de vieți ale lui Berlusconi: revine în Senat după 9 ani

POLITICĂ. Roma, 26 sep – Silvio Berlusconi nu moare niciodată (din punct de vedere politic, adică) și este ales în Senat, după o absență de aproape zece ani, după cum relatează Tgcom24.
 
Berlusconi, care joi va împlini 86 de ani, revine în Senat grație alegerii sale în circumscripția uninominală Monza, unde președintele Forza Italia a câștigat cu 50,31% din voturi. Adversarul pe care l-a învins a fost Federica Perelli, consilier pentru cultură în comuna Seregno.
Cel mai recent, Berlusconi deține și este președintele clubului Monza Calcio, pe care l-a dus în Serie A. Orașul fusese câștigat la alegerile municipale de către Pd, care îl luase de la administrația de centru-dreapta.
 
Cele o mie de vieți ale lui Berlusconi se împletesc cu o mie de morți (întotdeauna politice, desigur). Iar ultima, cea mai grea, a avut loc în 2013, când fostul prim-ministru a decăzut din punct de vedere politic, după ce Senatul a confirmat excluderea sa din Parlament ca urmare a binecunoscutei “legi Severino”, în urma condamnării sale pentru fraudă fiscală (una dintre puținele care au ajuns la Cavaliere, după ani de procese care de multe ori nu s-au încheiat cu nimic).
 
În 2016 a suferit o intervenție chirurgicală pe cord, s-a îmbolnăvit grav de COVID în 2020, iar în ultimul an a fost spitalizat cu diverse afecțiuni. În Parlament i se va alătura iubita sa, Marta Fascina, în vârstă de 32 de ani, care a fost aleasă din partea formațiunii Forza Italia pentru un nou mandat de deputat în Sicilia.
Ea a fost realeasă cu circa 36% din voturi, în colegiul din Marsala, urmează să-și ocupe locul în Camera Deputaților, în timp ce Berlusconi va avea un loc în Senat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare