Platforma românească de rezervări online la restaurante strânge 0,5 mil. euro pentru dezvoltare și extindere

TEHNOLOGIE. ialoc, platforma românească de rezervări și plăți rapide pentru industria HoReCa, a atras o investiție de 500.000 de euro din partea MaxyGo Invest Holding. Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea platformei prin adăugarea de soluții fintech și pentru extinderea internațională, începând din primăvara anului viitor.
 
Compania a precizat că aceasta este a treia și cea mai importantă investiție atrasă până în prezent. Anterior, ialoc a obținut o finanțare de aproximativ 300.000 EUR de la GapMinder (2018), SeedBlink (2020) și Lister Capital.
 
“Această investiție a venit într-un moment în care ne-am dorit să ne extindem serviciile în zona fintech, mai ales că știm că partea de plată – de la primirea facturii până la acordarea bacșișurilor – este o activitate care implică mult timp pentru angajații din HoReCa, un segment care suferă deja enorm de lipsa de personal. Dorim să folosim soluția de plată prin coduri QR pe care am lansat-o anul acesta și ialoc Business – o soluție pe care restaurantele o folosesc mai des pentru gestionarea rezervărilor – pentru a eficientiza procesele din restaurante, fără a afecta experiența clienților”, a declarat Cosmin Măgureanu, co-fondator și CEO al ialoc.
 
“În același timp, finanțarea atrasă ne va permite să ne extindem la nivel internațional, printre primele țări vizate fiind două țări europene, unde avem deja discuții cu posibili parteneri”, a adăugat acesta.
 
ialoc este un business înființat în 2017 și reprezintă o suită de aplicații dedicate HoReCa. Utilizatorii ialoc pot rezerva o masă în peste 2.000 de restaurante din 16 orașe din România. Compania a fost fondată de Cosmin Măgureanu, Emil Muhtu, Marcel Preda, Adrian Grigore și Dragoș Badea.
 
Până în prezent, aplicația ialoc a fost descărcată de peste 100.000 de clienți, iar în august 2022, a așezat la mesele restaurantelor aproximativ 34.500 de clienți.
 
Până la sfârșitul anului 2023, compania vrea să sprijine peste 350 de restaurante pentru a deveni mai eficiente prin digitalizarea procesului de plată la masă. De asemenea, fondatorii vizează o cifră de afaceri de 1 milion de euro anul viitor.
 
MaxyGo Invest Holding SA este o companie înființată în ianuarie 2022, cu 56 de acționari care dețin participații între 0,8% și 16,7%, printre care și Călin Ile – președintele Asociației Hoteliere din România. Compania a fost înființată de Alexandru Apostol și Luciana Apostol, ambii deținând 12,9% din acțiuni. De asemenea, MaxyGo Invest Holding SA deține 96% din titlurile MaxyGo Credit IFN, în urma unei investiții realizate la începutul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare